Çalışma Bakanı'ndan asgari ücret açıklaması: "Ocak zammı..."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün katıldığı özel bir televizyon yayınında asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, asgari ücret zammı için ocak ayını işaret etti.

Çalışma Bakanı'ndan asgari ücret açıklaması: "Ocak zammı..."
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği "Temmuz ayında zam olacak mı?" sorusuna cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, Haber Global'da katıldığı canlı yayında asgari ücretin hükümet tarafından değil, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlendiğini hatırlattı.

Kamuoyundaki beklentilerin aksine, asgari ücrete temmuz ayında herhangi bir artış yapılmayacağını belirten Işıkhan, ocak ayında yapılan zammın buna göre yapıldığını açıkladı.

para1.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gündeme dair soruları yanıtlarken asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümetin müdahalesi olmaksızın, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla asgari ücreti belirleyen bağımsız bir kurumdur. Biz, Bakanlık olarak sadece bu sürecin sağlıklı ilerlemesi için moderatörlük yapıyoruz." dedi.

OCAK ZAMMI...

Temmuz ayında asgari ücrete bir zam yapılmayacağını vurgulayan Işıkhan, ocak ayındaki artışın bu durumu göz önünde bulundurarak yapıldığını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.