Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar sonra Irak'a gidiyor: Önemli görüşmeler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'a günübirlik resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu tarihi ziyaret kapsamında, Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'de üst düzey Iraklı yetkililerle görüşmesi planlanıyor. Görüşmelerde Orta Doğu'daki sıcak gündem maddeleri, güvenlik konuları, ticari ilişkiler ve su kaynaklarının kullanımı gibi önemli konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar sonra Irak'a gidiyor: Önemli görüşmeler...
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es Sudani ile yapacağı görüşmelerde, terörle mücadele, su sorunu ve enerji ilişkileri gibi stratejik konuların yanı sıra, Türkiye ve Irak arasındaki ticaret hacminin artırılması da ele alınacak.

Özellikle terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmek amacıyla Türkiye'nin Irak'la ortak bir harekat merkezi kurma planları gündemde. Bu merkezin kurulmasıyla bölgedeki terör tehdidine daha etkin bir şekilde karşı konulması hedefleniyor.

Su sorunu da ziyaretin önemli bir gündem maddesi olacak. Türkiye, Irak'ın su sorununa çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürüyor ve bu konuda Irak'ın beklentilerini dikkate alıyor.

Ayrıca, ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin 20 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor. Bu çerçevede, Türkiye'nin Irak ziyareti kapsamında bir İş Forumu düzenlenecek ve ticaretin artırılması için atılacak adımlar ele alınacak. Kalkınma Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla 2030 yılında ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkması hedefleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.