İsias Apartmanı'nda dosya bir kez daha bilirkişide

Adıyaman'daki İsias Otel'in 6 Şubat 2023 Maraş depreminde yıkılması sonucunda KKTC'li öğrenciler ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişinin ölümüyle ilgili dava devam ediyor.

İsias Apartmanı'nda dosya bir kez daha bilirkişide
Yayınlanma:

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, ara kararı açıkladı. Tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, dava 12 Haziran'a ertelendi.

Ara kararların açıklanmasının ardından, aileler ve avukatları Adıyaman Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Hasan Esendağlı, alınan kararları değerlendirerek, Bozkurt ailesinin duruşmaya SEGBİS yoluyla bağlanması kararı verildiğini, ayrıca Erdem Yıldız'ın mahkemede hazır bulunma isteği üzerine gelecek celse için mahkemede hazır olmasına karar verildiğini belirtti.

Esendağlı ayrıca, eleştirilen bilirkişi raporunun yerine yenisi hazırlanması kararının alındığını ve mahkemenin dosyayı tekrar yeni bir üniversiteye, yeni bir bilirkişi raporu düzenlenmesi için göndereceğini ifade etti. Mahkeme, bu kararların ardından davanın 12 Haziran'a ertelenmesine karar verdi.

Depremde kızı Selin’i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya ise, "Dava sürecimizin çok uzun ve zorlu olacağını ilk günden beri söylüyoruz ama gördünüz, buradayız. Ara kararlar açıklandı, sürpriz bir karar olmadı fakat biz aileler olarak mücadelemize devam edeceğiz. Sanık avukatlarının elinde hiçbir şey yok, gerçekler ortada" şeklinde konuştu.

Karakaya, "Bizim aldığımız raporlarla bütün gerçekler göz önünde zaten" diyerek, mücadelelerinin devam edeceğini ve adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.