İsrail Savaş Kabinesi toplanıyor: Çıkacak karar seyri değiştirir!

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından İsrail Savaş Kabinesi bugün toplanacak. Kabine, İran'a nasıl bir yanıt verileceğini görüşecek. Toplantıda, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yanı sıra Savunma Bakanı Yoav Gallant ve ana muhalefet lideri Benny Gantz gibi önemli isimler yer alacak.

İsrail Savaş Kabinesi toplanıyor: Çıkacak karar seyri değiştirir!
Yayınlanma:

İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırının ardından gerçekleştirilen füze ve insansız hava aracı saldırıları, İsrail'in ciddi bir karar alma sürecine girmesine neden oldu. İsrail Savaş Kabinesi'nin, bu saldırılara nasıl bir yanıt vereceğini görüşmek üzere bugün bir araya geleceği açıklandı.

Kanal 12 televizyonuna göre, toplantı yerel saatle 15.30'da başlayacak ve İran'a verilecek yanıtın detayları tartışılacak.

KABİNE SONRASI NETLİK KAZANACAK

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bagheri'nin saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Operasyonu sürdürme gibi bir niyetimiz yok. Ama siyonist rejim karşılık verirse bir sonraki operasyonumuz çok daha büyük olacak." ifadeleri gerginliği artırırken, İsrail tarafında da tepkiler yükseliyor.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran'ın saldırısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar etkileyici bir savunma, şimdi ezici bir saldırıya ihtiyacımız var." şeklinde görüş belirtti. İsrail'in bu saldırılara nasıl bir yanıt vereceği, bugünkü Savaş Kabinesi toplantısında netlik kazanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.