Kış mevsimindeki yağış miktarı 2024 yılında arttı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Türkiye genelinde geçen aralık, ocak ve şubat aylarında yaşanan yağış miktarı dikkate değer bir artış gösterdi.

Kış mevsimindeki yağış miktarı 2024 yılında arttı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Meteoroloji verilerine göre, bu dönemde yağışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 oranında arttı. Özellikle kar yağışının etkili olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde artış belirgin şekilde hissedilirken Akdeniz bölgesinde de kış mevsimi yağışlı geçti.

Yoğun yağışlar, tarımsal faaliyetler için olumlu bir tablo çizerken aynı zamanda su kaynaklarının doluluk oranını da olumlu yönde etkiledi.

Kış mevsimindeki ortalama yağış geçen yıl 114,8 milimetre olurken bu yıl 190,5 milimetre oldu.

Öte yandan meteoroloji uzmanları, iklim değişikliğinin etkisiyle ani ve yoğun yağışların daha sık görülebileceği uyarısında da bulunuyor.

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, anadolugazete.com.tr ile gerçekleştirdiği röportajda "Şu ana kadar olan sıcaklık ve yağış durumuna baktığımız zaman ülkemizde mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar ve yine bazı bölgelerimizde mevsim normalleri üzerinde yağışlar kaydedildi." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.