Kuru yük gemisinde yangın çıktı: Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı

Mısır'dan Bulgaristan'a gitmekte olan bir kuru yük gemisinde yangın çıktı. Yangın sonrası Çanakkale Boğazı geçici olarak trafiğe kapatılmıştı. Söndürülen yangın sonrası Boğaz trafiğe yeniden açıldı.

Kuru yük gemisinde yangın çıktı: Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yangının gemide nasıl başladığı henüz netlik kazanmamış olsa da, olayın ardından gemide büyük bir duman bulutu oluştu. Yangın, geminin Çanakkale Boğazı'nı geçtiği sırada patlak verdi. Güvenlik önlemleri kapsamında, yangın kontrol altına alınana kadar Çanakkale Boğazı'nın trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Olaya müdahale etmek için itfaiye ve kurtarma ekipleri derhal harekete geçti. Gemideki yangının neden olduğu hasarın boyutu ve müdahalenin ne kadar süreceği henüz belirsizliğini koruyor. Yangının çıkış nedeni ve gemideki yükün tehlikesi hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü de boğaz trafiğinin yanmaya başlayan gemi sebebiyle geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Müdürlük ayrıca 14 kişilik mürettabattan 1 personelin yaralandığını belirtti ve yaralı kişinin tahliye edilidği bildirildi.

Uzun uğraşlar sonrası söndürülen yangının ardından Boğaz trafiğe yeniden açıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.