Özgür Özel'den İran-İsrail gerilimi sonrası açıklama: 'Büyük endişe...'

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği "Gerçek Vaat Operasyonu" isimli İHA saldırısı, bölgedeki gerginliği artırırken, Türkiye'den de önemli bir ses yükseldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran ve İsrail arasındaki karşılıklı saldırıları büyük endişeyle izlediklerini belirtti.

Özgür Özel'den İran-İsrail gerilimi sonrası açıklama: 'Büyük endişe...'
Yayınlanma:

Özgür Özel, "Orta Doğu'da tansiyonun bu denli yükselmişken, tarafların gerginliği artırabilecek hareketlerden kaçınması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullanarak, bölgedeki gerilimin daha da tırmanmasını engellemek adına taraflara sorumluluk çağrısında bulundu.

Türkiye'nin, bölgede barış ve istikrarın sağlanması adına etkin bir rol üstlenmesi gerektiğine vurgu yapan Özel, "Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması ve çatışma riskinin azaltılması mümkün olmadan bölgedeki tırmanışın durdurulamayacağını" belirtti. Bu çerçevede, barış, huzur ve istikrarın sağlanması için en geçerli çözümün, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması olduğunu yineledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.