Sağlık alanında önemli adım: Aşı üretim üssü kuruluyor!

Türkiye, sağlık alanındaki önemli bir adımı daha atmaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen ve 50 bin metrekarelik kapalı alana yayılacak olan Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı neredeyse tamamlandı. Bu merkez, Türkiye'nin aşı üretiminde yeniden önemli bir konuma gelmesine olanak sağlayacak.

Sağlık alanında önemli adım: Aşı üretim üssü kuruluyor!
Yayınlanma:

Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarında yer alacak olan merkez, sadece aşı değil, aynı zamanda bazı genetik ürünlerin AR-GE ve üretim çalışmalarına da ev sahipliği yapacak. Akıllı bina teknolojisiyle donatılacak olan merkezin ilk etabının yıl sonuna kadar hizmete girmesi hedefleniyor.

si.jpg

ÖNCELİK ÇOCUK ÇAĞI AŞILARI

Bu merkezin ikinci etabında aşı üretim tesisleri bulunacak ve üçüncü etapta ise cihazların satın alınması, montajı ve ruhsatlandırılması gibi işlemler gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı, bu merkez aracılığıyla öncelikle çocukluk çağı bağışıklama programındaki kuduz, Hepatit A ve suçiçeği aşılarının Türkiye'de üretimini hedefliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.