TESK Başkanı Palandöken'den düğün sezonu değerlendirmesi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün sezonunun ekonomiye olan yansımalarını değerlendirirken, ortaya çıkan maliyetleri de ele aldı. Palandöken'e göre, düğün hazırlıkları beyaz eşya alımlarından düğün salonu kiralarına kadar geniş bir yelpazede harcamaları içeriyor.

TESK Başkanı Palandöken'den düğün sezonu değerlendirmesi!
Yayınlanma:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemde döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyonun etkisiyle tüm ürün ve hizmetlerde ciddi fiyat artışları yaşandığına dikkat çekti. Altın fiyatlarındaki artışın da düğün maliyetlerini etkilediğini belirten Palandöken, eskiden gelin damadın aldığı altınların düğün masraflarını karşıladığına dair bir dönemin artık geride kaldığını ifade etti.

GENÇLERİN EVLİLİK KARARI VE EKONOMİK ZORLUKLAR

Palandöken, gençlerin evlilik kararlarını etkileyen faktörleri de değerlendirdi. Özellikle işsizlik ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle gençlerin evliliği erteleyebildiğini ifade etti. Devletin gençleri evliliğe teşvik etmek için çeşitli adımlar attığını ancak daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Palandöken, özellikle sıfır faizli destek kredilerinin çiftlere önemli bir destek sağlayabileceğini vurguladı.

DÜĞÜNLERİN EKONOMİK KATKISI VE ÖNERİLER

Geçtiğimiz yıl düğünlerin Türkiye ekonomisine 300 milyar TL'lik bir katkı sağladığını belirten Palandöken, düğünlerin piyasalardaki canlanmada önemli bir rol oynadığını ifade ederek bu yıl da benzer bir katkı beklediklerini dile getirdi. Ancak, yeni evlenecek çiftlerin mağdur olmaması için firmaların özel kampanya ve indirimler düzenlemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, alışveriş yapacak vatandaşların güvenilir esnafları tercih etmelerinin önemine de dikkat çekti.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte, Türkiye'deki ekonomik hareketliliğin artması ve esnafların canlanması bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.