TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türkiye'deki diziler 500 milyondan fazla nüfusa ulaşıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Kreatif Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de üretilen dizilerin 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izlendiğini belirtti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türkiye'deki diziler 500 milyondan fazla nüfusa ulaşıyor
Yayınlanma:

Ankara'da gerçekleştirilen zirveye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Ticaret Bakanı Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, TOBB Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Başkanı Ali Ata Kavame ve Meclis Başkan Yardımcısı Berat Kuzu gibi önemli isimler katıldı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki dizi sektörünün ekonomiye katkısını vurgulayarak, kreatif endüstrilerin potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Sadece dizi ve film sektörünün değil, diğer 15 alt sektörün de desteklenmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin küratörler, sanatçılar ve içerik üreticileri gibi alanlarda önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Dijitalleşmenin iş yapma şekillerini değiştirdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, yenilikçi endüstrilerin bu dönüşümün merkezinde olduğunu söyledi. Yenilikçi endüstrilerin ihracatının 30 milyar dolar seviyesine taşınması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, kreatif endüstrilerin ihracatının da 30 milyar dolar seviyesine çıkarılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Eğitim ve destek programlarının önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bu potansiyeli daha da yukarı taşımak için eğitim ve destek programlarının öne çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, Türkiye'de üretilen dizilerin 150 ülkede, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izlendiğini söyleyerek, devletin öncülük ettiği ve desteklediği dizi ve sinema projelerinin başarılı olduğunu belirtti. Son olarak, kreatif endüstrilerin dünya genelindeki büyüklüğünün 2 trilyon doları geçtiğini, Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin büyük olduğunu ve sektörün ekonomiyi çeşitlendirdiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.