Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması: 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımadı

AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlere ilişkin, "16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır, katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını da etkilememiştir. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması:  16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında konuştu.

31 Mart yerel seçimlerinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "AK Parti teşkilatları hem kampanyada hem de sandık günü olağanüstü bir mücadeleye çalıştı. Bölücü örgüt yandaşlarının seçmeni baskı altında almaya dönük teşebbüsleri amacına ulaşamadı.Bölücü terör örgütünün şehirlerimize ve vatandaşlarımıza tekrar musallat olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. "

aa-20240417-34290212-34290210-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

"16 MİLYON SEÇMENİN İRADESİ SANDIĞA YANSIMADI"

31 Mart seçimlerini değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üzerinde yer vardır. 31 Mart seçim sonuçları birçok zaviyeden kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır, katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını da etkilememiştir.

aa-20240417-34290212-34290207-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

"CHP’NİN MİLLİ İRADE HAZIMSIZLIĞI AYYUKA ÇIKTI"

Erdoğan, Hatay'ın seçim sonuçlarına ilişkin, "CHP’nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK son noktayı koymuştur. Önümüzdeki dönemde Hataylı kardeşlerimize teşekkürümüzü bizzat ifade edeceğiz. Özellikle depremzede şehirlerimizin süratle ayağa kaldırılması gündemimizin ilk sırasında yer almayı sürdürecektir. " ifadelerini kullandı.

aa-20240417-34290048-34290043-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

"81 İLİMİZDE TEK BİR İKTİDAR VAR"

Erdoğan, muhalefeti hedef alarak, "Bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar, farklı heveslere kapılan zavallılar olduğunu görüyoruz.81 ilimizde tek bir iktidar vardır, o da 14-28 Mayıs'ta milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği cumhurbaşkanı ve kabinesidir." dedi.

"GÜÇLENMİŞ ŞEKİLDE YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Erdoğan, yerel seçimde milletin verdiği mesajı aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Milletin sandıktan verdiği mesajları doğru okumalıyız. Muhasebeyi yapmak aziz milletimize karşı görevimizdir. Güçlenmiş şekilde yola devam edeceğiz. Kendi bünyemizde gerekli değişimlere gideceğiz. Milletimiz kapsamlı özeleştiri istedi. Bunlar AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar. Bunlar nereden geldiğimizi anlayamamışlar. Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez, bitmeyecek."

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik, yürümüyoruz. Bu geldiğimiz noktaya düşe kalka geldik. Biz bu noktaya yenilgi yenilgi büyüyerek geldik. Baskılar gördük, zulümlere maruz kaldık, işkencelerden geçtik, hapislerde yattık, darbeler yedik, partilerimiz kapatıldı, yasaklandık, kovulduk, ötelendik, haksızlığa, hukuksuzluğa, zorbalığa uğradı. Ancak hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, sabrımızı kaybetmedik, asla ve asla yılgınlığa kapılmadık."

aa-20240417-34289578-34289577-ak-parti-tbmm-grup-toplantisi.jpg

ERDOĞAN'DAN "BİZ BURADAYIZ" MESAJI

Erdoğan, muhalefete seslenerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kimse sevinmesin, kimse umutlanmasın, kimse farklı hevesler peşinde koşmasın. Biz buradayız. Bu seçim sonuçlarını bir fırsat bilerek AK Parti'yi yıpratmaya, AK Parti'nin dengelerini bozmaya kalkışanları da gayet iyi biliyoruz, gayet iyi görüyoruz. Eleştiri tamam, özeleştiri tamam ama AK Parti'yi özellikle fedakarlık abidesi olan AK Parti teşkilatını eleştiri ya da özeleştiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara da asla müsaade etmeyiz."

"Bizim hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur" diyen Erdoğan, Filistin halkının sesi olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayı millîye ne ise Hamas da işte aynen odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız. Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim. Bazı yaptıklarımızı anlatamıyor olabiliriz ama Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar er ya da geç rezil olacak, nasıl bir haksızlık yaptıklarını görecekler." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.