Uğur Dündar: Borç rekortmeni AKP'li belediye, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Gazeteci Uğur Dündar, Sözcü Televizyonu'ndaki canlı yayında, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde 74 yıl aradan sonra kazandığı ve 2014'ten beri AK Parti'nin yönetiminde olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 15 milyar liradan fazla borcu olduğunu ifade etti.

Uğur Dündar: Borç rekortmeni AKP'li belediye, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi
Yayınlanma:

Dündar, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'a yakın kaynaklarla görüştüm. Bu rakam belki de sizi şaşırtacak, ancak Denizli bile bu kadar borca sahip değil. Şu anda tespit edilmiş 15 milyar liradan fazla bir borç yükü bulunmakta. Yani, borç rekorunu kıran AKP'li belediye Balıkesir Belediyesi" şeklinde konuştu.

"Önceki konuk Cemal Enginyurt, bana yapılan saldırıları anlattı" diyen Dündar, "Bu saldırılara gülerek karşılıyorum çünkü halkıma hiç yalan söylemedim. Zaman beni hiç yalanlamadı. Bu saldırılar, iftiradan öteye geçmez. Ancak asıl amaç, bu konuları konuşmamızı engellemek. Halkın bunları öğrenmesini istemiyorlar. Onları karalayıp itibarsızlaştırmaya çalışarak, halkın söylediklerimize inanmamasını sağlamak istiyorlar" dedi.

Dündar, CHP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetiminin borç detaylarını açıklayacağını belirterek, "Ahmet Akın ve ekibi, yakın gelecekte bu 15 milyar liradan fazla borcun kaynağını, yapılan gereksiz harcamaları ve israfı kalem kalem açıklayacaklardır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.