Ankara’nın kadın takımları amatör branşlarda dibe vurdu: Basketbol, Voleybol…

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 4 takımla temsil edilen Ankara, Vodafone Sultanlar Ligi’nde ise 2 takımla mücadele veriyordu.

Ankara’nın kadın takımları amatör branşlarda dibe vurdu: Basketbol, Voleybol…
Yayınlanma:
Güncelleme:

DERLEYEN: YASİN ŞAHİN

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, BOTAŞ, Çankaya Üniversitesi; Vodafone Sultanlar Ligi’nde ise PTT ve Karayolları, Başkentin temsilcileriydi.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ KÜME DÜŞTÜ

Kadın basketbolunda söz sahibi olan Ankara, bu sezon ise adeta yokları oynadı. Çankaya Üniversitesi, 2019-2020 sezonunda yükseldiği ligde geride kalan 5 sezonda 3 kez Play-offlara kalmış bir sezonda da yarı finalde elenmişti. Sezona kötü başlayan Çankaya Üniversitesi bir türlü toparlanamadı ve 28 maçta 8 kez galip gelerek lige veda etti.

BOTAŞ, NAMAĞLUP RAKİBİNİ YIKAMADI

Ankara’nın diğer 3 takımından BOTAŞ son maçta kazanarak Play-off’a kalsa da namağlup lider Fenerbahçe Alagöz Holding’e 89-56 ve 89-73 mağlup olarak sezonu sonlandırdı.

NESİBE AYDIN’DAN HÜZÜNLÜ VEDA

Normal sezonu BOTAŞ’ın bir galibiyet ve bir sıra üstünde tamamlayan Nesibe Aydın ise bir diğer İstanbul temsilcisi Beşiktaş BOA’ya 2 maç sonunda elenerek Play-offlara veda etti. 2020-2021 sezonunda lige yükselen Nesibe Aydın o sezondan sonra hep Play-off oynadı ve her defasında İstanbul takımlarına elendi.

Normal sezonun son maçında Beşiktaş’a mağlup olan Nesibe Aydın, Play-off’ta da Beşiktaş’ın rakibi olmuştu. Ev sahibi avantajıyla eşleşmeye başlayan Beşiktaş karşısında ilk çeyreği 17-16 önde tamamlayan Nesibe Aydın, ikinci çeyrekte dağıldı ve devre arasına 41-29 geride girdiği maçı 89-71 kaybederek seride 1-0 geriye düşmüştü. Ankara’da oynanan maç nefesleri kesti. İlk yarıyı 49-46 önde tamamlayan Başkent temsilcisi maçı 98-93 kaybetti ve bu sezonu tamamladı.

OGM ORMANSPOR, MERSİN’DE TUTUNAMADI

Bu sezonun en başarılı Ankara temsilcisi OGM Ormanspor ise son maçlarda düşen formu sebebiyle ikinciliği Beşiktaş’a kaybetmiş ve Play-off mücadelesinde bu sezon iki maçta da mağlup olduğu ÇBK Mersin’le eşleşmişti. Ankara’da Yeni M. Sait Zarifoğlu Salonunda ilk yarısını 40-38 önde tamamladığı maçı son çeyrekte 80-75 kaybeden OGM Ormanspor, ev sahibi avantajını kaybettikten sonra Mersin’de de rakibine 85-76 mağlup oldu ve sezonu tamamladı.

ANKARA SULTANLAR LİGİNDE YOK

Son yıllarda büyük başarılara imza attığımız kadın voleybolunda Başkent Ankara adeta dibi gördü. Lige bu sezon yükselen Karayolları, bu sezon sadece Sarıyer Belediyespor’u 3-1 yenerken, Aydın, Muratpaşa ve iki kez PTT karşısında 3-2 mağlubiyetle birer puan aldı ve ligi 7 puanla tamamladı. Karayolları karşısında iki maçta da 3’er puanı alamayan PTT Ankara ise 6 galibiyetle 20 puan aldı ve Sarıyer Belediyespor’un 1 puan altında kalarak lige veda etti.

Geçtiğimiz sezon da bir diğer Ankara temsilcisi İlbank lige veda etmiş. Sigorta Shop ise Ankara’dan Antalya’ya taşınarak Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop ismiyle ligde bu sezonu sekizinci tamamladı. İlbank ise KFC 1.Lig’de grubunu beşinci sırada tamamladı. 1. Lige yükselen MKE Ankaragücü ise gelecek sezon PTT, Karayolları ve İlbank ile Sultanlar Ligi’ne yükselme mücadelesi verecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.