Avrupa Boks Şampiyonasında 3 sporcumuz finalde: 3 bronz madalya kazandık

2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleşti ve üç Türk milli boksör finale yükseldi. Kadınlarda Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu, erkeklerde ise Samet Gümüş finale kalma başarısı gösterdi.

Avrupa Boks Şampiyonasında 3 sporcumuz finalde: 3 bronz madalya kazandık
Yayınlanma:

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in takip ettiği karşılaşmalarda, milli boksörler desteklendi. Özellikle Busenaz Sürmeneli, kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi. 66 kiloda mücadele eden Busenaz, Slovakya'dan Jessica Triebelova'yı yenerek finalde Rusya'dan Albina Moldazhanova ile karşı karşıya gelecek.

Buse Naz Çakıroğlu ise 52 kiloda Bulgar rakibi Venelina Poptoleva'yı yarı finalde yenerek adını finale yazdırdı. Bu, Çakıroğlu'nun kariyerinde dördüncü finali oldu. Erkeklerde ise 51 kiloda yarışan Samet Gümüş, Sırbistan'dan Omer Ametovic'i mağlup ederek finale çıktı.

Ayrıca, Büşra Işıldar ve Tuğrulhan Erdemir de bronz madalya kazandılar. Işıldar, kadınlar 75 kiloda, Erdemir ise erkekler 71 kiloda bronz madalya elde etti.

Türkiye, erkeklerde 13 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda finale kalmayı başardı. Samet Gümüş, gümüş madalya garantilerken, Tuğrulhan Erdemir bronz madalya aldı. Önceki yıllarda Türkiye erkeklerde Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanamamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.