Galatasaray, Pendikspor karşısında 3 puanı 4 golle aldı: Cimbom evinde 17'de yaptı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında evinde konuk ettiği Siltaş Yapı Pendikspor karşısında sahadan 4-1 galibiyetle ayrıldı ve ikinci sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5’e çıkardı.

Galatasaray, Pendikspor karşısında 3 puanı 4 golle aldı: Cimbom evinde 17'de yaptı
Yayınlanma:

Maçın ilk yarısında yaşanan önemli anlar arasında 6. dakikada Thiam'ın şut denemesi, 18. dakikada Hakim Ziyech'in serbest vuruşu ve dönen topu takip eden Kerem Demirbay'ın şutu, göze çarptı.

Ancak gol perdesini 35. dakikada Galatasaray açtı. Icardi'nin Mertens'e pasıyla başlayan akın, Mertens'in Köhn ile yaptığı verkaç sonrası Icardi'ye pasıyla sonuçlandı. Arjantinli golcü, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi.

İlk yarıya hızlı bir giriş yapan Galatasaray, 39. dakikada yine Icardi'nin etkili oyunuyla gol pozisyonları buldu. Ancak 40. dakikada Hakim Ziyech'in kullandığı köşe vuruşunda, Abdülkerim Bardakçı'nın kafa vuruşuyla takımının ikinci golünü kaydetmesiyle skor 2-0 oldu.

Mücadelenin ilk yarısı, Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda daha üretken olan Galatasaray, 77. Dakikada Berkan Kutlu’nun asistinde D. Mertens’in golüyle durumu 3-0’a getirdi. Maçta Pendikspor, eski Galatasaraylı Alpaslan Öztürk ile durumu 3-1 yaptı. Maçın son anlarında penaltı kazanan Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu 90+6'da penaltıyı gole çevirdi ve maçı Galatasaray 4-1 kazandı.

Evinde bu sezon 17’de 17 yapan Galatasaray 90 puanla Fenerbahçe’nin 5 puan önünde bu haftayı da lider kapatmayı başardı. Sarı-kırmızılılar bir sonraki maçında Adana Demirspor’a konuk olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.