Gençlik aşısı cildi güneş lekelerinden koruyor

Liv Hospital Ankara Dermatoloji Uzmanı Dr. Aylin Gözübüyükoğulları, gençlik aşısının cildi güneş lekelerinden koruduğunu belirtti.

Gençlik aşısı cildi güneş lekelerinden koruyor
Yayınlanma:

Gençlik aşısı hakkında önemli açıklamada bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Aylin Gözübüyükoğulları, "Gençlik aşısı, Paris ışıltısı, nem aşısı, gençlik serumu, saten dolgu gibi farklı isimlerle bilinen bu uygulamalar aslında temel olarak hyaluronik asit ile birlikte çeşitli vitamin, mineral, büyüme faktörü ve peptitlerden oluşan hazır kokteyllerin cilde enjeksiyonunu içeren bir mezoterapi uygulamasıdır." diye belirtti.

Hyaluronik asitin deride su tutan bir madde olduğunu belirten Gözübüyükoğulları, bu işlemin "nem aşısı" olarak da bilindiğini söyledi.

Gençlik aşısında yaş sınırının olmadığını vurgulayan Dr. Gözübüyükoğulları, özellikle 30'lu yaşlardan sonra deride hyaluronik asitin azalma durumun söz konusu olduğunu ifade ederek, "Kolajen yıkımının yapımına göre artması nedeniyle bu eksiklikleri tamamlamak amacıyla önerilmektedir. Yüz, boyun, dekolte ve el gibi alanlara uygulanabilmektedir” dedi.

Gençlik aşısının çeşitlerine ilişkin bilgi veren Gözübüyükoğulları, standart bir uygulama protokolü bulunmayan gençlik aşısı çeşitlerinin hastanın ihtiyacına göre doktor tarafından planlandığını aktardı.

Gençlik aşısının bazı bireyler için uygun olmadığına işaret eden Uzm. Dr. Gözübüyükoğulları, “Gençlik aşısı, uygulama bölgesinde herhangi bir deri hastalığı olanlara, kanser hastalarına, hamile ve emzirenlere ve ürün içeriklerinden birine karşı alerjisi olanlara uygulanmamalıdır. Gençlik aşısının en önemli etkisi cildi nemlendirmesidir” diye konuştu.

Uygulama sayesinde cildin daha parlak ve esneklik kazandığını belirten Gözübüyükoğulları, uygulamanın cildi güneş, akne ve yaşlılık lekelerinden koruduğunu kaydetti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.