61 yaşında gençlere taş çıkartan sporcu Dursun dedenin hikayesi

Türk Hava Kuvvetleri'nden emekli olan Dursun Parlak, 61 yaşında olmasına rağmen hala ağır bir antrenman programıyla gençlere taş çıkartıyor.

61 yaşında gençlere taş çıkartan sporcu Dursun dedenin hikayesi
Yayınlanma:

Milli judo ve güreş sporcusu olarak tanınan Parlak, spora olan bağlılığı ve azmiyle gençlere ilham kaynağı oluyor. Geçmişte güvenlik taburlarına eğitimler veren Parlak, şimdi Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda judo ve güreş takımlarıyla antrenmanlar yapıyor.

Parlak, sporculuk kariyerini anlatırken Türk Hava Kuvvetleri'nde uçak makinisti olarak göreve başladığını ve son 10 yılını Hava Kuvvetleri Gücü Hizmet Kısım Komutanlığı Spor Genel Koordinatörlüğü'nde geçirdiğini belirtiyor. Sporculuk hayatında birçok başarı elde eden Parlak, bu başarıların yanı sıra güvenlik taburlarında da aktif rol aldığını ifade ediyor.

d1.jpg

GENÇLERİ SİGARADAN KORUYOR

Spordan hiç kopmadığını ve haftanın en az 3-4 günü yoğun bir şekilde spor yaptığını vurgulayan Parlak, ayrıca günlük hayatta da aktif bir yaşam sürdüğünü söylüyor. Sporun yanı sıra çevreci bir yaşam tarzına da önem veren Parlak, özellikle gençleri sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaya teşvik ediyor.

d2.jpg

Sağlık açısından da sporun önemine değinen Parlak, 5-6 sene önceki bir sağlık sorunu dışında hastane yolunun hiç düşmediğini dile getiriyor. Sporun kendisine mutluluk, huzur ve sağlık verdiğini belirten Parlak, gençlere de spor yapmalarını tavsiye ediyor ve onlarla birlikte olmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade ediyor.

d3.jpg

GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

Dursun Parlak, aynı zamanda birçok genç sporcu için değerli bir mentör konumunda. Güreş sporcusu Nazım Ahmet Kocabaş ve antrenör Nurettin Aras, Parlak'ın gençlere örnek olduğunu ve onların yaşamlarında önemli bir etkiye sahip olduğunu vurguluyorlar.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.