"Altındağ'ın Tiryaki'si" yine yaptı yapacağını!

Cumhur İttifakı AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren Veysel Tiryaki, yüzde 47 oranında oy alarak dördüncü kez belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. AK Parti aday tanıtımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz veren Tiryaki, merkez ilçeyi yeniden kazanmayı başaran iki isimden biri oldu. Tiryaki, bugüne kadar girdiği her seçimde partisinden daha fazla oy almayı başardı.

"Altındağ'ın Tiryaki'si" yine yaptı yapacağını!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, AK Parti'nin Ankara'da en etkili belediye başkanlarından biri olarak dördüncü kez seçim başarısı gösterdi. Tiryaki, uzun yıllar kaymakam ve vali yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2004'te AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak siyasete atıldı. Tiryaki, 2004 yerel seçimlerinde yüzde 64'lük rekor bir oy ile seçimleri kazanan isim oldu. CHP Adayı Murat Uzun ise bu seçimlerde yüzde 12,6 oranında kaldı.

İlk döneninde Altındağ'da yaptığı çalışmalarla halkın takdirini kazanan Veysel Tiryaki, 2009 seçimlerinde yeniden AK Parti'nin adayı oldu. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 57 oy alan Veysel Tiryaki'nin CHP'li rakibi Ümit Buğdaycı ise yüzde 21 oy aldı. Bu seçimlerde AK Parti'nin oyu düşerken, CHP'nin oyu bir önceki seçimlere göre yüzde 9'luk bir artış gösterdi.

AK Parti'nin hem iktidarda hem de yerel seçimlerde daha da güçlendiği 2014 seçimlerine gelindiğinde Veysel Tiryaki, AK Parti'nin vazgeçilmez adayları arasında yer aldı. Öyle ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de Tiryaki ismi geçmeye başladı. AK Parti, 2014 seçimlerinde de Veysel Tiryaki ile yola devam kararı aldı. Üçüncü kez aday olan Tiryaki, bu sefer oylarını arttırarak yüzde 63'e çıkarttı. CHP'li Melih Baran Kılıç ise partisinin oyunu bir önceki seçime göre yüzde 23'e çıkarttı.

tiryaki-yenimahalle.jpg

ÜÇ DÖNEM KURALINA TAKILDI

AK Parti'nin üç dönem kuralına takılan Veysel Tiryaki, bu sefer Yenimahalle'den aday gösterilerek Fethi Yaşar'a karşı seçim yarışına girdi. Yenimahalle'de yüzde 40 oranında oy alan Tiryaki, rakibi Fethi Yaşar'a karşı seçimi kazanamadı. 2004 seçimlerinde AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Duyar, yüzde 49 oranında oy alarak belediye başkanlığını kazanan isim olmuştu. 2009 ve sonraki seçimlerde Yenimahalle'yi bir türlü kazanamayan AK Parti, buradaki en yükse oy oranına 2019 seçimlerinde Veysel Tiryaki ile ulaşarak yüzde 40'ları gördü.

balci-tiryaki.jpg

TİRYAKİ VE BALCI KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

2019 yerel seçimlerine Altındağ'da Asım Balcı ile devam eden AK Parti, 2024 seçimlerinde "yeniden Tiryaki" dedi. Asım Balcı'nın göreve gelmesiyle Altındağ Belediyesinde Veysel Tiryaki'ye karşı olumsuz bir hava estirilmiş ve "Belediye bütçesinin eksilerde olduğu" eleştirileri gelmişti.

AK Partili Asım Balcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Altındağ’da görevi devraldığımızda -53 milyon TL olan bütçemizi, 2021 yılı itibariyle +18 milyon TL’ye çıkardık.” ifadelerine yer vermişti.

Asım Balcı'nın paylaşımına sert tepki gösteren Veysel Tiryaki, şu açıklamayı yapmıştı:

"4 yıl Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, 3 yıldır Altındağ Belediye Başkanlığı görevini yapan birinin, bütçede yer alan 'artı ve eksi'nin ne anlama geldiğini bilmemesi kadar üzücü bir durum olamaz. Asım Balcı'nın sosyal medyada benim başkanlık dönemime atfen sözünü ettiği '2017 yılına ait eksi 24 milyon TL ve 2018 yılına ait eksi 53 milyon TL borçlanma' ifadeleri, borçlanma değildir. Altındağ Belediyesinin bankadaki kendi nakdinden karşılanarak yatırımlara harcanan paradır. Görev yaptığım 15 yıl boyunca Altındağ Belediyesi hiçbir kurum ve kuruluştan borç almamış, Belediye Meclisine borçlanma yetkisi teklifi dahi götürülmemiştir. 2019 yılında görevi, borçsuz, kasasında nakit parayla devrettim. Bu söylediklerim yanlışsa, görevi teslim ettiğim tarihteki Altındağ Belediyesi'nin borçları (varsa) yayınlansın. Borçsuz belediyeyi, 3 yılda ne kadar borca soktuğu da açıklansın."

tiryakiii.jpg

"EFSANE" GERİ DÖNDÜ!

7 Nisan 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanan Veysel Tiryaki, 2024 seçimlerinde yeniden AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı oldu. AK Parti'nin ATO'daki aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Veysel Tiryaki ile yola devam ediyoruz. Veysel Bey'den büyük destek bekliyoruz." diyerek güvenini ifade etmişti.

tiryaki-mazbata.jpg

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 47,25 oranında oy alan Veysel Tiryaki, en yakın rakibi CHP'li Ramazan Değerli'ye 10 puan fark atarak seçimleri kazandı. Tiryaki, girdiği her seçimde partisinin meclis üyeliğinden daha fazla oy almayı başardı. Dün mazbatasını alan Altındağ'ın efsane başkanı dördüncü kez belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.