Ankara'da 'Büyük Emekli Mitingi' düzenlendi

Türkiye genelinde çeşitli illerden gelen emekliler, Ankara'da düzenlenen 'Büyük Emekli Mitingi'nde toplandı ve hükümetten taleplerini dile getirdi.

Ankara'da 'Büyük Emekli Mitingi' düzenlendi
Yayınlanma:

DİSK Emekli-Sen, Emekliler Dayanışma Sendikası ve Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından organize edilen mitingde, emeklilerin insanca yaşayacakları bir ücret talep edildi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yıllarca çalışarak emekliliğe ayrılan bireylerin hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğini vurgulayarak, devletin ve iktidarın bu konudaki sorumluluğuna dikkat çekti. Ayrıca, emeklilikteki adaletsizliklere karşı mücadele edeceklerini ve emeklilerin ücretlerinin artırılması için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Mitinge destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, emeklilerin ülkenin büyümesine yıllarca emek verdiğini ve bu katkıların karşılığını hak ettiklerini ifade etti.

Taşcıer, Meclis'teki bütçe görüşmeleri başlamışken emeklilerle ilgili hiçbir düzenlemenin bulunmamasını eleştirerek, emeklilerin aldığı ücretin açlık sınırının çok altında olduğuna dikkat çekti. Mitingde emekliler, dövizler taşıyarak "Sefalet ücreti değil, insanca yaşanacak maaş istiyoruz" ve "Susma haykır, yoksulluğa hayır" gibi sloganlarla taleplerini dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, miting alanındaki emeklilere çorba, ekmek ve su dağıttı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.