Ankara'da seçimin galibi olan isimler şaşırttı!

Başkentliler dün sandık başına giderek hem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hem de ilçe belediye başkanlarını seçti. Ankaralıların oy tercihi Başkent'in haritasında siyasi tabloyu büyük oranda değiştirdi. İşte Ankara'da kazanan isimler...

Ankara'da seçimin galibi olan isimler şaşırttı!
Yayınlanma:

DERLEME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Ankara'da AK Partili Turgut Altınok ve CHPli Mansur Yavaş'ın yarışında Mansur Yavaş, yüzde 60 oy oranı ile yeniden başkan oldu.

AK Partili Duhan Kalkan karşısında Çankaya'da CHP Adayı Hüseyin Can Güner yüzde 65,13 ile seçimi kazanan isim oldu. Böylece Çankaya'da CHP yönetimi yeniden devam etmiş olacak.

CHP Keçiören Belediye Başkanlığını büyük bir çıkış yapan ve anketleri yanıltan isim olan Mesut Özarslan yüzde 47.79 ile kazandı. AK Parti Adayı Zafer Çoktan ise yüzde 38.53 oyda kaldı.

FETHİ YAŞAR 4'LEDİ

Yenimahalle'de 4'üncü döneminde ipi yeniden göğüsleyen CHP Adayı Fethi Yaşar, yüzde 59,16 ile bir kez daha güven tazeledi. AK Parti Adayı Abdülkadir Aydoğan ise yüzde 31.03 ile ikinci sırada yer aldı.

Sonuçları merakla beklenen ilçelerden biri olan Etimesgut'ta CHP Adayı Erdal Beşikçioğlu, yüzde 56.58 ile zafer elde ederken; Cumhur İttifakı'nın MHP'li Adayı ve eski Başkan Enver Demirel yüzde 32.62 ile ikinci sırada kaldı.

Seçimin çekişmeli geçmesi beklenen Gölbaşı'nda da sürpriz sonuçlar geldi. CHP Adayı Yakup Odabaşı oyların yüzde 44,33'ünü alarak seçimleri kazanan isim oldu. BBP Adayı Gökhan Koçak yüzde 25.40 ile ikinci olurken, mevcut Başkan Ramazan Şimşek ise yüzde 21,71 oy oranı ile üçüncü sırada kaldı.

MAMAK SÜRPRİZ YAPTI

Büyük sürprizin yaşandığı bir değer ilçe ise Mamak oldu. CHP Adayı Veli Gündüz Şahin oyların yüzde 52.82'sini alarak seçimi kazanan isim oldu. AK Parti Adayı Asım Balcı ise yüzde 36.19 oy oranı ile belediye başkanlığını kaybeden isimler arasındaki yerini aldı.

Altındağ'da yeniden başkanlık yarışına giren Veysel Tiryaki, seçimin galibi oldu. Veysel Tiryaki, yüzde 47,45'le zaferi elde ederken; en yakın rakibi CHP'nin Adayı Ramazan Değerli ise yüzde 37,55 oy oranında kaldı.

AK Parti'nin kalesi olarak nitelendirilen ilçelerden biri olan Sincan'da Cumhur İttifakı Adayı Murat Ercan yüzde 44.07 ile seçimi kazanan isim oldu. CHP Adayı Veysel Alkan ise yüzde 30.74 ile ikinci sırada yer alıp seçimi kaybetti.

Yönetimi değişen ilçelerden biri de Nallıhan oldu. Nallıhan'da CHP Adayı Ertunç Güngör oyların yüzde 53.54'ünü alarak belediye başkanı seçildi. AK Parti Adayı İsmail Öntaş ise yüzde 43.28'lük oy oranı ile başkanlığı kaybetti.

KALECİK'TE HÜSRAN

Geçtiğimiz dönem AK Parti'de olan ancak 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı MHP Adayı Erdal Dal ile CHP Adayı Satılmış Karakoç'un seçim yarışında gülen taraf CHP oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Satılmış Karakoç, yüzde 50,09 oy alarak başkanlığı kazandı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cumhur İttifakı Adayı Erdal Dal ise yüzde 38.54 oy oranında kaldı.

Büyük sürprizlerin yaşandığı ilçelerden biri de Kahramankazan oldu. CHP'nin Adayı Selim Çırpanoğlu yüzde 49,55 ile ipi göğüslerken; AK Patili Serhat Oğuz ise yüzde 43.79 ile ikinci sırada yer alıp kaybedenler listesine ismini yazdırdı.

Yönetimi el değiştiren ilçelerden biri de Haymana oldu. Haymana'da CHP'li Levent Koç yüzde 49,52 oyla ilk sırada yer alıp başkanlığı kazanırken, AK Parti Adayı Özdemir Turgut ise yüzde 41,68 ile seçimi kaybeden isim oldu.

GÜDÜL'DE DEĞİŞİM

AK Parti'nin kaybettiği ilçelerden biri de Güdül oldu. Güdül'de CHP Adayı Mehmet Doğanay yüzde 55,70 oy oranı ile seçimin galibi oldu. Cumhur İttifakı Adayı Muzaffer Yalçın ise yüzde 40,55'le seçim yenilğisi yaşayan bir başka isim oldu.

AK Parti, Evren'de belediye başkanlığını korudu. AK Parti Adayı Hüsamettin Ünsal yüzde 43,65 ile seçim yarışını önde bitirirken; CHP Adayı Arif Güçlü ise yüzde 39,08 oy oranında kaldı.

Belediye yönetiminin değişmediği ilçelerden biri de Kızılcahamam oldu. Kızılcahamam'da Cumhur İttifakı Adayı Süleyman Acar yüzde 44,59'la güven tazeledi. CHP Adayı Coşkun Ünal ise oyların yüzde 42,21'ini aldı.

POLATLI'DA TAKTİK BAŞARISI

Sonucu merak edilen bir başka ilçe ise Polatlı oldu. Geçtiğimiz dönem MHP'den Polatlı Belediye Başkanı seçilen Mürsel Yıldızkaya, yeniden aday gösterilmeyince CHP'nin adayı olarak seçimlere katıldı. Yıldızkaya, yüzde 47,91'lik oy oranı ile CHP'ye seçim kazandıran isim oldu. Cumhur İttifakı'nın MHP Adayı Levent Çağlancı ise yüzde 37,97 oy oranında kalarak seçimi kaybetti.

AK Parti'nin güçlü olduğu ilçelerden biri olan Pursaklar'da da ciddi oy kaybı yaşandı. 2019 seçimlerinde yüzde 72 olan Cumhur İttifakı oyu, bu seçimlerde yüzde 50'lere düştü. Cumhur İttifakı Adayı Ertuğrul Çetin, seçimi yüzde 53,96 ile kazandı. CHP ise Halil Tuncay ile seçim yarışına katılıp yüzde 22,8 oy aldı.

Belediye yönetiminin el değiştirdiği bir başka ilçe de Şereflikoçhisar oldu. CHP Adayı Mustafa Koçak yüzde 60,27 ile rakibine fark atarak seçimin galibi oldu. AK Parti Adayı Memiş Çelik ise yüzde 28.32 oy alarak koltuğunu kaybetti.

Cumhur İttifakı'nın kaybettiği ilçelerden biri de Ayaş oldu. Ayaş'ta CHP Adayı İzzet Demircioğlu yüzde 43,29 oy oranıyla seçim yarışının galibi olurken, MHP Adayı Mehmet Yüksel Kirazdibi yüzde 33,03 oranında oy alarak seçimi kaybedenler arasında yer aldı.

BALÂ'DA DEVAM

AK Parti'nin belediye başkanlığını koruduğu ilçelerden Balâ'da, AK Parti Adayı Ahmet Buran oyların yüzde 40,17'sini alarak güven tazeledi. Rakibi CHP'li İsa Kaplan da yüzde 34,95'le ikinci sırada yer aldı.

Mansur Yavaş'ın memleketi olan Beypazarı sonuçları da merakla beklenen ilçelerin başında geliyordu. CHP Adayı Özer Kasap büyük bir başarı göstererek yüzde 48,53 oy alıp seçimi kazanan isim oldu. AK Parti Adayı Tuncer Kaplan ise 28,39 oy oranı ile seçimi kaybetti.

ADEM CEYLAN BAŞARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir oran beklediği Çamlıdere'de sürpriz sonuç çıktı. Bağımsız Aday Adem Ceylan yüzde 51,50 oy oranı ile ipi göğüsleyen isim oldu. Cumhur İttifakı Adayı olan ve 4'üncü kez başkanlık koltuğuna oturmak isteyen Hazım Caner Can ise yüzde 26.77 ile seçimi kaybeden isim oldu.

AK Parti'nin yönetimini koruduğu ilçelerden biri olan Çubuk'ta Yeniden Refah Partisi çıkış yaptı. Cumhur İttifakı Adayı Baki Demirbaş, yüzde 43,27 ile seçimi yeniden kazanırken; Yeniden Refah Partisi Adayı Mustafa Erdoğan büyük bir çıkış yaparak yüzde 27.49 oy aldı.

Geçtiğimiz dönem CHP'nin kazandığı Elmadağ'da sonuç değişmedi. Elmadağ'da yüzde 55,14 oy alan CHP Adayı Adem Barış Aşkın, seçim yarışını önde tamamlayarak güven tazeledi. AK Parti Adayı Eyyüp Tekiner ise yüzde 36.23 oy oranında kaldı.

Akyurt'ta AK Parti ve Yeniden Refah Partisi rekabeti yaşandı. AK Parti Adayı Hilal Ayık, yüzde 52,79 oy alarak koltuğunu korudu. Yeniden Refah Partisi Adayı Gültekin Ayantaş ise yüzde 22,12 oy oranına ulaştı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.