Ankara'nın Cumhuriyet izleri öğrencilerin objektifine yansıdı

Öğretim Görevlisi Şirin Gazialem küratörlüğünde, Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencileri, Ankara'nın tarihî ve sembolik mekânlarında gerçekleştirdikleri çekimlerle, Cumhuriyet'in izlerini objektiflere yansıttı.

Ankara'nın Cumhuriyet izleri öğrencilerin objektifine yansıdı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Üniversite öğrencileri, Ankara'nın her köşesindeki Cumhuriyet dönemi eserlerinden ilham alarak, kentin ruhunu ve tarihini '100. Yılında Cumhuriyetimizin Başkenti' sergisiyle yansıttı.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Program Başkanı Öğretim Görevlisi Şirin Gazialem, küratörlüğünü gerçekleştirdiği sergi hakkında, “Cumhuriyet'imizin 100. Yılı kapsamında Başkent Üniversitesi’nde birçok etkinlik düzenlendi. Bizler de fotoğrafçılık programı olarak öğrencilerimizle Cumhuriyet'imizin kuruluşunda Ankara’daki önemli alanları fotoğrafladık.” dedi.

untitled-1.jpg

Sergide, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, TBMM, Cumhurbaşkanlığı Atatürk Müze Köşke, Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Polatlı’da bulunan Sakarya Şehitleri ve Zafer Anıtı Müzesi, Kartaltepe Mehmetçik Anıtı ve Müzesi ile Duatepe Anıtı Müzesinde 6 hafta boyunca çekilen belgesel tarzı fotoğraflar yer aldı.

Gazialem, "Hem sergi hazırlama süreci devam etti hem de birinci sınıf öğrencilerimiz Ankara’daki bu alanlarda çekimler gerçekleştirdi. Amacımız öğrencilerimizin belgesel hazırlamaları ve bir yandan da Cumhuriyet’in kuruluş sürecini de takip etmeleri idi. Cumhuriyet’imizin 100. yılında böyle bir etkinlikle katkı sağlamak istedik.” diye konuştu.

Sergi, Galeri Başkent İİBF Sergi Alanı’nda 19 Nisan’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.