Ankara'ya girişleri yasaklandı! Bayram tedbirleri devrede

İstanbul ve Ankara'da Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte vatandaşların şehirlerine dönüş trafiği başladı. İçişleri Bakanlığı, olası trafik yoğunluğunun önüne geçmek amacıyla alınan tedbirleri devreye soktu.

Ankara'ya girişleri yasaklandı! Bayram tedbirleri devrede
Yayınlanma:

İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı tedbirler kapsamında, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde saat 05.00 itibarıyla kamyon, tır, çekici, tanker ve ağır tonajlı araçların şehre girişleri durduruldu.

Ağır tonajlı araçların şehir içine girişlerinin durdurulmasıyla birlikte, trafikteki yoğunluğun azaltılması ve vatandaşların daha rahat bir dönüş yapabilmesi amaçlanıyor. Önlem, yarın sabah saat 05.00'e kadar devam edecek.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tedarik süreçlerinin aksamaması için; yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.