AŞTİ'de bayram yoğunluğu devam ediyor

Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ), bayram tatili nedeniyle yaşanan yoğunluk, günün ilerleyen saatlerinde dahi devam ediyor.

AŞTİ'de bayram yoğunluğu devam ediyor
Yayınlanma:

Cuma gününden başlayarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde, memleketlerine ve ailelerinin yanına gitmek üzere AŞTİ'ye gelen vatandaşlar, günün ilerleyen saatlerinde de yoğunluğu sürdürdü. Günlük ortalama 3 bin civarında otobüs giriş çıkışına ev sahipliği yapan ve 135 bin yolcunun yararlandığı AŞTİ'de, bayram öncesinde firmaların ek seferleriyle bu sayıların daha da arttığı yetkililer tarafından belirtildi.

Otogarlardaki bayram yoğunluğuna dikkat çeken otobüs şoförü Kadir Sunal, "Beklenmedik bir yoğunlukla karşı karşıyayız. Umarım bu durumu başarılı bir şekilde atlatırız ve kazasız belasız geçeriz. Sürücülerin dikkatli olmalarını diliyorum. Bayram yoğunluğunda zor anlar yaşıyoruz. Küçük araçlarda ve taksilerde çok fazla acemi sürücü var. Büyük araçların, tırların ve kamyonların sürücülerinin dikkatli olmaları önemlidir. Bugün benim de şahit olduğum bir trafik kazasında, önümdeki araçların zincirleme kaza yaptığını gördüm. Lütfen dikkatli olun ve dikkatinizin dağılmamasına özen gösterin" şeklinde konuştu.

Bilet bulma zorluğu nedeniyle geç saatte yolculuk yapmak zorunda kalan Hande Ceylan ise, "Ancak bu saate bilet bulabildim. Bu yüzden gece yolculuğunu tercih ediyorum. Samsun'a, ailemin yanına gidiyorum. Herkese şimdiden iyi bayramlar diliyorum" dedi.

Ailesiyle bayram tatilini geçirmek için yola çıkan bir başka vatandaş ise, "Bayram tatilini İzmir'de ailemle geçirmek için yola çıkıyoruz. 9 günlük tatili değerlendirmek istedik ancak bilet bulmak çok zordu bu saate kadar. Birazdan bineceğiz, umarım sağ salim İzmir'e varırız" şeklinde konuştu.

Üniversiteden bayram tatili için Ankara'ya gelen Esmagül Kutucu ise, "Üniversiteden geldim Ankara'ya, bayram için. Öğrencilerin çoğu Ankara'ya geliyor, bu yüzden insanlar arasında güzel bir telaş var. Yolculuk eğlenceli geçiyor. Bayramda, ailem ve arkadaşlarımla gezmek ve üniversitedeki sıkıcılığı atmak istiyorum" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.