Başkent’in kalbi Ankara Kent Konseyinde attı!

Ankara Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen ‘Kültürden Kültüre İftar Programı’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve yeni ilçe belediye başkanları katılım sağladı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara Kent Konseyinin düzenlediği iftar programına iş dünyasından sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, üniversiteden temsilciler ve öğrenciler katılım sağladı.

Başkent’in kalbi Ankara Kent Konseyinde attı!
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Programda konuşma gerçekleştiren Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Geleneğimizde olan ve geçtiğimiz dönem boyunca da çalışma şeklimize hâkim olan istişare ve şeffaflık kültürünü artık tüm milletimiz için de daha görünür ve daha hissedilir hale getirmek büyük hedefimiz…

Umarız bu hedefe ulaşarak herkese, gerçekten Bizim Ankara’mızın potansiyelinin aslında görünenden ne kadar fazla olduğunu göstereceğiz. Hiçbir ön yargıyı yanımızda taşımayıp kendimize yük etmeden toplanan, bölüşmeyi değil paylaşmayı ilke edinenler, yaşamın her alanında güneşin sofrasında buluşanlar olarak, hep yüreğimizin götürdüklerine inandık! Akılla, bilimle, bilinçle, ortak akılla bir araya geldik… Bizim sorumluluğumuz sadece bu kentte tek yürek olmuş 6 milyona karşı değil, tüm memlekete ve hatta bütün insanlığa karşıdır. Bu nedenledir ki, demokrasinin gereğini yerine getirerek, toplumun iradesiyle seçildiğinde, “Bu Kentte yaşayan herkesin aklına ihtiyacım var” diyebilme özgüvenine sahip bir Belediye Başkanımız var bu kentte... Birlik ve bütünlüğün, katılımcılık kültürünün, açık ve şeffaf yönetimin, hesap verebilirliğin, dayanışmanın kalbini işte bunun için burada attı!” diye konuştu.

hiy.jpg

''HESAP VERDİK ŞEFFAF DAVRANDIK''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 6 milyon Ankaralıyla şeffaf yönetimine devam edeceklerini belirterek, “Sahada hiçbir olumsuz durumla karşılaşmadık. Aldığımız kaynakları gerçek ihtiyaçlara harcadık. Hesap verdik, şeffaf davrandık. Betonla, asfaltla belediyeciliğin ölçülemeyeceğini Ankara halkı göstermiş oldu. 31 Mart akşamı itibarıyla 6 milyon Ankaralı ile tek yürek hareket ediyoruz. Toplumu bölmek isteyenlere ancak böyle engel olabiliriz. Seçilen belediye başkanlarımızın da bu şekilde davranacağını, kaynağı israf etmeyeceğini, şeffaf davranacağına inanıyoruz. 25 belediye başkanı olarak 6 milyon Ankaralıya hizmet etmeye devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Ankara’yı dünya başkentlerine yakışır hale getirerek borcumuzu ödemeye çalışacağız. Kent Konseyimizle de bütün Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

yavas.jpg

Yeni seçilen belediye başkanlarına “İyi ki geldin” plaketi takdim edildi. CHP’den yeni seçilen ilçe belediye başkanları da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte hizmet edeceklerinin heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.