Başkent'te derbi günü

Ligde iki Ankara takımı farklı hedefler ve farklı beklentilerle karşı karşıya geliyor.

Başkent'te derbi günü
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HBER - YASİN ŞAHİN

Hafta sonu TFF 1.Lig'de Ankara'yı temsil eden iki takım karşı karşıya geliyor. Keçiörengücü sezonun ilk yarısında 1-1 tamamlanan maçın rövanşında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

Gençlerbirliği, aldığı hasarlara rağmen yoluna devam edip play-off potasını zorluyor, Keçiörengücü ise sezon başından bu yana çıkamadığı düşme hattı çevresinden uzaklaşmak istiyor. İki takım da mutlak üç puanla çıkacağı maçta Aktepe Stadı'nda izleyenleri heyecanı yüksek bir maç bekliyor.

aa-20240406-34201090-34201085-bodrum-fkankara-keciorengucu.jpg

KEÇİÖRENGÜCÜ İÇ SAHADA KAYIP

İç saha performansları göz önüne alındığında Keçiörengücü ligde en az iç saha galibiyeti alan Giresunspor'dan sadece iki maç fazla kazanabildi. 14 gol sevinci yaşarken 21 kez Aktepe'de rakiplerinin gol sevinçlerini izledi.

8 maçlık galip gelememe serisini kıran Keçiörengücü kısa bir süre sonra yeniden benzer bir seriye imza attı. Son altı haftadır 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle alt sıralara saplanıp kalan Keçiörengücü, Gençlerbirliği maçını bir çıkış olarak görüyor.

aa-20240407-34212020-34212006-genclerbirligi-adanaspor-001.jpg

GENÇLERBİRLİĞİ ARTIK HATA İSTEMİYOR

Ligde 8.sırada yer alan Gençlerbirliği halen Adanaspor beraberliğine yanıyor. O maçtan alınacak bir üç puan şu an kırmızı karaları play-off hattının içine sokacaktı ancak silik bir futbolla bir puana razı olundu.

44 puanlı Gençlerbirliği, play-off hattındaki 45 puanlı Bandırmaspor ve 48 puanlı Bodrum FK'nın hata yapmasını bekleyecek.

Son altı haftada 3 beraberlik 3 galibiyet alan Gençlerbirliği rakibinin aksine son derece formda. Adanaspor maçındaki gibi bir hatayı tekrarlamak onları hattın dışında kalıcı olarak bırakabilir.

AKTEPE GERİLİMİ

Gençlerbirliği sezon başında ev sahibi olarak da maça çıktığı ve geçtiğimiz sezonlarda ek kontenjan talebine olumlu karşılık aldığı stat için yeniden Keçiörengücü yetkilileri ile bir araya geldi. Ancak Keçiörengücü bu talebe olumsuz yanıt verdi. Az sayıda Gençlerbirliği taraftarı maçı takip edebilecek.

İŞTE 11'LER

Keçiörengücü: Metin, Uğur, Ahmet, Mert , Muharrem, Mikail,Selim, Erkam, Erkan, Camara, Traore

Gençlerbirliği: Ertuğrul, Nzaba, Yiğit Efe, Alperen, Yasin, Ensar, Oğuzhan, Akabueze, Yatabara, Amilton, Melih

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.