Bayram öncesi oto lastikçiler tıklım tıklım: Kış lastiği zorunluluğu bitti yoğunluk arttı!

Kış mevsiminin sona ermesiyle birlikte, Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara'da da oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor. 1 Nisan itibariyle yazlık lastik döneminin başlaması, otomobil sahiplerini oto lastikçilere akın ettirdi.

Bayram öncesi oto lastikçiler tıklım tıklım: Kış lastiği zorunluluğu bitti yoğunluk arttı!
Yayınlanma:

Ankara'da bayram öncesi oto lastikçilerde görülen aşırı yoğunluk, vatandaşların araçlarının güvenliği için lastik değişimi için kuyruğa girmesine neden oluyor. Araç sahipleri 1 Nisan itibariyle kalkan kış lastiği zorunluluğunun ardından yaz lastiklere dönmek soluğu için oto lastikçilerde aldı.

Yakıt tüketimi, yol şartları ve sürüş güvenliği göze alındığında yaz lastiklerinin kullanımı büyük önem kazanıyor. Bayram tatilinde memleketlerine veya tatil gezmesine çıkacak vatandaşlar oto lastikçilerde uzun kuyruklar oluşturdu.

ara.jpg

BAYRAMDA TATİLE GİDECEKLER YOĞUNLUK YARATTI

Oto lastikçilerde yaşanan yoğunluk, bayram öncesinde tatil planları yapacak olan vatandaşları da lastik değişimi için acele etmeye teşvik ediyor. Her yıl olduğu gibi, yaz mevsimi öncesi lastik değişimi yaparak araçlarını yazlık koşullara hazırlamak isteyen sürücüler, güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi için yolculuk öncesi yazlık lastik furyasına katılıyor.

muayene-001.jpg

MALİYETLER CEP YAKIYOR

Lastik değişimi maliyetleri ise otomobil sahiplerini zorlamaya devam ediyor. Ortalama 4 lastik değişimi için 600 TL gibi bir maliyetin olduğu belirtiliyor. Bu maliyet, bazı araç sahiplerinin yazlık lastiğe geçiş konusunda ertelemeler yapmasına neden oluyor.

lastikic.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.