Mesut Özarslan açıkladı: Keçiören Belediyesinin borcu belli oldu!

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan başkanlık koltuğuna oturmasının ardından belediyenin mali durumunu kamuoyuyla paylaştı.

Mesut Özarslan açıkladı: Keçiören Belediyesinin borcu belli oldu!
Yayınlanma:

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, göreve geldikten sonra ilçedeki bazı sorunları ve belediyenin mali durumunu açıkladı.

Özarslan, yaptığı açıklamalarda özetle şunları söyledi:

Keçiören ilçesinin 1 milyonluk bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, belediyenin çöp konteynırı eksikliğinden bahsetti. Bu eksikliği gidermek için konteynır siparişlerini vermeye başladıklarını ifade etti.

1,2 MİLYAR TL BORÇ

Belediyenin 1,2 milyar TL'nin üzerinde borçla devralındığını ve mali durumunun oldukça kötü olduğunu dile getirdi. Belediyenin mali durumunu detaylı bir şekilde açıklayacaklarını belirtti ve işçilerin SGK primlerinin dahi ödenmediğini aktardı.

"1,2 milyar TL'nin üzerinde borçla devraldık, mali durum oldukça kötü. Belediyenin mali durumunu kalem kalem açıklayacağız. İşçilerin SGK primleri bile ödenmemiş."

Özarslan son 3 ay içerisinde anlam veremedikleri bir personel alımı yapıldığını ifade etti. Bu durumu sorgulayarak, neden yapıldığına dair açıklamalar isteyeceklerini belirtti.

İsraf ve şatafata karşı olduklarını vurgulayan Özarslan, belediyenin bünyesinde yapılan bazı özel mekanların tespit edildiğini ve bunları halka açıklayacaklarını söyledi.

Mazbatayı almadan önce belediyedeki müdürlere ödeme yapılmaması talimatı verdiklerini ancak buna rağmen bazı ödemelerin yapıldığını ve işçilerin kıdem tazminatlarından kesinti yapılarak müteahhitlere ödeme yapıldığını belirtti.

Cumhuriyet Kulesi adlı projenin açılışının yapıldığını ancak hala tamamlanmadığını ve geçici kabulünün yapıldığını aktardı. Bu projeye harcanan paranın, kaç tane kreş yapılabilirdiği gibi daha faydalı alanlarda kullanılabileceğini dile getirdi.

"Cumhuriyet Kulesi'nin açılışını yaptılar ama hala natamam. Geçici kabulünü yapmışlar ama inşaat hala bitmemiş. Buraya harcanan parayla kaç tane kreş yapılabilirdi."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.