Mansur Yavaş Ankara'nın 5 yılını özetledi!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Nisan ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğünün 2023 yılı faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi.

Mansur Yavaş Ankara'nın 5 yılını özetledi!
Yayınlanma:

Başkentlilere ve Meclis üyelerine seslenen Yavaş, beş yıl önce göreve başladıklarında Ankara'yı ortak akıl ile yönetme, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimseme sözü verdiklerini hatırlattı. Yavaş, "Hangi bölgeden ne kadar oy alındığına bakmadan, kimseyi ayırt etmeden, herkese eşit ve adil bir şekilde hizmet edeceğimizi belirtmiştik" dedi.

416 OTOBÜS ALINDI

Beş yıllık süreçte yapılan çalışmalara da değinen Yavaş, altyapıda eski döneme oranla iki kat daha fazla yatırım yapıldığını ve 25 yılda yapılan yeşil alanın beş yılda Ankara'ya kazandırıldığını vurguladı. Ayrıca, belediyeye ait kreş sayısının artırıldığını, teknoloji merkezleri açıldığını ve 416 otobüs alımı gerçekleştirildiğini belirtti.

Yavaş, kırsal kalkınma alanında yapılan çalışmalarla tarımın, çiftçinin ve üretimin yanında olduklarını vurgulayarak, sosyal belediyecilik projelerine dair detayları paylaştı. Bunlar arasında, doğal gaz desteği, aylık et desteği, eğitim desteği, internet bağlantısı sağlanması gibi önemli adımlar yer aldı.

abboeclis.jpg

SOSYAL DESTEK UYGULAMALARI YAPILDI

Yavaş, belediyenin sosyal destek uygulamalarını insan onuruna uygun bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, Başkent Kart ile destek ekonomisinin Ankara'nın tüm esnafına eşit şartlarda paylaştırılmasını sağladıklarını ifade etti.

Yavaş, beş yıllık süreçte yaşanan zorluklara ve eleştirilere rağmen halkın yanında olduklarını ve pandemi dönemi başta olmak üzere afetlerde en önde koşan kurum olduklarını vurguladı.

Ankara'nın beş yıllık yönetimine ilişkin rekor oy alındığını ve yapılan projelerin milletin iradesiyle onaylandığını belirten Yavaş, ilçe belediye başkanlarına da elini uzatarak kentte huzur ve birlik için çalışma çağrısında bulundu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.