"Profesyonel", Ankara'ya geliyor: Bilet bulmak, almak büyük mucize

15 yıldır kapalı gişe olarak oynayan "Profesyonel", Ankara turnesinde de geleneği bozmadı.

"Profesyonel", Ankara'ya geliyor: Bilet bulmak, almak büyük mucize
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Sırp Yazar Dusan Kovacevic'in kaleminden Porfesyonel, 15 yıldır Devlet Tiyatroları tarafından sahneleniyor.

Usta Oyuncular Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler'in rol aldığı oyun İstanbul Devlet Tiyatroları programında yer alıyor ve zaman zaman da farklı şehirlere turneye gidiyor. Ankara turnesi ise genellikle iki yılda bir düzenleniyor.

profesyonel-8.webp

Oyun sahnelenmeye başladığı ilk günden beri kapalı gişe oynuyor. Bu oyuna bilet bulmak, almak büyük mucize olarak adlandırılıyor. Profesyonel bir şehre geliyor ve ardından mutlu ettiği sayıca bir avuç insana karşın izleme şansı bulamayan çok daha fazla sayıda insanı buruk bir hüzünle bırakarak ayrılıyor. Maalesef yine öyle olacak. Cuma akşam ve Cumartesi gündüz ve akşam seansları yapacak olan Profesyonel'in biletleri tükenmiş durumda. Usta oyuncuları izlemek isteyenler ilk günden biletlerini aldılar.

YUGOSLAVYA'NIN DÖNÜŞÜMÜ

Hikâyeye gelecek olursak; Dünya çapında tanınan Sırp Yazar Duşan Kovaçevic, Yugoslavya'nın büyük dönüşümünden önceki ve sonraki toplumsal ve siyasi yaşamını, bir entelektüelin serüveni olarak karşımıza çıkarıyor. Onun anlatımında, orta yaşlardaki bir edebiyatçı ile bir sekreter ve gizli polis arasındaki beklenmedik olaylarla dolu, nefes kesen bir hikaye bulunur. Karakomedi türünün ironik dokunuşlarıyla şekillenen bu öykü, izleyiciyi bir kez daha düşündürürken bir yandan da güldürmeyi başarıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.