"Tüm belediyelerde 'Veteriner İşleri Müdürlüğü' kurulmalı"

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, "Merkezi yönetimler, odalar ve serbest veteriner hekimlerle iş birliği yapılmalıdır. Toplu kısırlaştırma seferberliği yapılmalı ve geçici kısırlaştırma merkezleri açılarak kısırlaştırma sayıları artırılmalıdır." dedi.

"Tüm belediyelerde 'Veteriner İşleri Müdürlüğü' kurulmalı"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye'nin ortak sorunlarından biri de belediyelerin sokak hayvanlarına yönelik bütçelerini kısırlaştırma ve aşılama için kullanmaması... 31 Mart yerel seçimleri öncesinde anadolugazete.com.tr'ye konuşan Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, belediyelerle veteriner hekimlerin iş birliğinin önemi üzerinde durdu.

Baydın, "Tüm belediyeler veteriner işleri müdürlüğü kurmalı, hekim sayıları artırılmalı ve hayvan refahına uygun rehabilitasyon merkezleri açılmalıdır." diye konuştu.

"MEVCUT HEKİM SAYISININ ÜÇ KATINA ÇIKARILMASI GEREKİYOR"

Tüm belediyelerde 'Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün kurulması gerektiğine vurgu yapan Baydın, "Mevcut belediyelerde çalışan meslektaşlarımız zor şartlarda fedakarca çalışıyorlar ve önemli işler başarıyorlar. Ancak, tüm belediyelerde veteriner işleri müdürlüğü kurularak, alanında uzman hekimlerin kadrolara dahil edilmesi ve mevcut hekim sayısının üç katına çıkarılması gerekiyor. Bu, hizmet kalitesi ve verimliliğin artırılmasını sağlayacaktır. Ayrıca, belediyede çalışan veteriner hekimlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi de önemlidir." ifadelerini kullandı.

"SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN BARINMA TESİSLERİNİN ARTMASI GEREKİYOR"

Belediyelerin sokak hayvanları için bundan sonraki süreçte yürütmesi gereken çalışmalar hakkında Baydın, 'toplu kısırlaştırma'ya vurgu yaptı. Belediyeler için en büyük sorunun kısırlaştırılan sahipsiz hayvanların operasyon öncesi ve sonrası dönemde yeterli barınma alanlarına sahip olmayışlarının olduğunu belirten Baydın, "En makul ve gerçekçi, vicdana ve bilime uygun çözüm yolunun toplu kısırlaştırmalar olduğunu düşünürsek belediyelerin veteriner hekim kadrolarını ve sahipsiz hayvanlar için uygun barınma koşullarını sağlayacak tesisleri artırması gerekmektedir. Tüm bu önlemlere rağmen bu konuda belediyelerin tek başına mücadele etmesi yeterli olmayacağından yerel yönetimlerin, merkezi yönetimler ve serbest veteriner hekimlerle de iş birliği sağlayarak en uygun şartlarda, en çok sayıda kısırlaştırma işlemi gerçekleştirmesi mümkün olacaktır." dedi.

Özellikle toplu kısırlaştırmalarda odalarla yapılan protokollerle kısırlaştırma sayısı maksimuma çıkartılarak popülasyon artış hızının önüne geçilebileceğini söyleyen Baydın, şu ifadeleri kullandı: "Hekim kadrosu yeterli olmayan belediyeler ile yine oda ile yapılacak protokollerle hekim desteği sağlanabilir. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak sokak canları ve belediyelerde fedakarca çalışan meslektaşlarımız için her zaman desteğe açığız ve hazırız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.