Turgut Altınok ile başlayan AK Parti Keçiören hikâyesi Altınok ile bitti!

Turgut Altınok, 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi, ardından da kuruluş aşamasında yer aldığı AK Parti'den 2004 yerel seçimlerinde aday olup bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu. AK Parti'nin Altınok ile başlayan Keçiören hikâyesi, 2024 seçimlerinde yine Altınok ile sona erdi.

Turgut Altınok ile başlayan AK Parti Keçiören hikâyesi Altınok ile bitti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

31 Mart yerel seçimlerinin adından belediye başkanlığı koltuğunu kaybeden adayların isimleri silinmeye başlandı. Ankara'da en çok konuşulan isimlerden biri olan Turgut Altınok'un Keçiören'deki parklarda yer alan ismi belediye personeli tarafından boyanarak siliniyor.

KECİÖREN'DE KAZANDI, KEÇİÖREN'DE KAYBETTİ

Siyasete Ülkü Ocakları'nda başlayan Altınok, 22 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. Altınok'un Keçiören'de başlayan siyasi hayatı kendisini 4 dönem belediye başkanlığına taşıdı.

1994 yerel seçimlerinde MHP’den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, 2004 yerel seçimlerinde ise AK Parti Keçiören Belediye Başkanı oldu.

2009'DA ADAY GÖSTERİLMEDİ

2009 seçimlerinde AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Altınok, Büyük Birlik Partisi'nin Keçiören Belediye Başkan Adayı olarak girdiği seçimlerde yüzde 30'a yakın bir oy alarak rakibi AK Partili Mustafa Ak'a karşı seçimi kaybetti. 2009 seçimlerinde koltuğu Mustafa Ak'a devreden Altınok, 2019 seçimlerinde ise Mustafa Ak'tan koltuğu devraldı.

Mustafa Ak'ın iki dönem üst üste görev yaptığı Keçiören'de 2019 seçimlerinde Turgut Altınok yeniden aday gösterilerek yüzde 63 oranında büyük bir oy oranı ile seçimleri kazanmış, "Keçiören'in efsane başkanı geri döndü." yorumları yapılmıştı.

Keçiören'de Atatürk Cumhuriyet Kulesi ve Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi, Deniz Dünyası, teleferik, Ankara Evi, Türk Büyükleri Anıtı, Orhun Yazıtları Anıtı, Estergon Türk Kültür Merkezi, Keçiören Saat Kulesi, Keçiören Doğal Yaşam Parkı, Kösrelik Göleti Mesire Alanı, Lavanta ve Gül Bahçesi Çekim Platosu gibi birçok proje ile anılan Altonk, 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

mfnfh.jpg

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile seçim yarışına giren Cumhur İttifakı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, yüzde 30 oy alarak seçimi kaybetti.

AK Parti'nin 2004 yerel seçimlerinde Turgut Altınok ile başlayan Keçiören Belediyesi hikâyesi, 2024 yılında yine Altınok ile son buldu. CHP Keçiören Belediye Başkan Adayı Mesut Özarlsan, rakibi AK Partili Zafer Çoktan karşısında yüzde 48'lik oy oranı ile büyük bir başarı elde edip seçimleri kazandı. Turgut Altınok ile Keçiören'i 2004'te kazan AK Parti, yine Turgut Altınok ile Keçiören Belediyesini 20 yılın ardından CHP'li Mesut Özarslan'a yarın devredecek.

khkhkhk.jpg

ALTINOK'UN İZLERİ SİLİNMEYE BAŞLANDI

Cumhur İttifakı'nın iddialı ismi olan Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına talip olan ilk aday olmuştu. Mansur Yavaş'ı eleştiren Altınok, "Ankara'ya ok gibi başkan lazım." sözleriyle ilk sinyali vermişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı, "Yavaşlayan Başkent'te hızlanma zamanı" sözleriyle eleştiren Altınok, seçimin kaybedeni oldu. Keçiören'de Mesut Özarslan'ın kazanmasının ardından Altınok'un posterleri belediye binasından, ismi ise parklardan silinmeye başlandı.

khkhkh.jpg

Turgut Altınok'un 2019 seçimleriyle yeniden göreve geldiği Keçiören Belediyesinde ise selefi Mustafa Ak'ın izleri aynı gün silinmeye başlanmıştı. Belediyenin kurumsal internet sitesindeki Mustafa Ak dönemini kapsayan 10 yıllık çalışmalar da kısa sürede siteden kaldırılmıştı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.