TikTok gelirlerini artırmayı sürdürüyor

ByteDance, 2023 yılında yıllık gelirini %60 artırarak dikkate değer bir başarı elde etti. Bu başarı, Çinli teknoloji devinin uluslararası e-ticaret pazarlarına girişini destekleyen "TikTok Shop" adı verilen platformun etkisiyle daha da güçlendi.

TikTok gelirlerini artırmayı sürdürüyor
Yayınlanma:

Bloomberg'in raporuna göre, şirketin 2022'de 25 milyar dolar olan geliri, 2023'te 40 milyar dolara yükseldi.

Bu büyüme haberleri, ByteDance'ın kendi yapay zeka sohbet robotunu geliştirmek için OpenAI teknolojisini kullandığı iddialarının ortaya çıkmasından sonra geldi. The Verge'in haberine göre, bu durum aynı zamanda ByteDance'ın OpenAI'nın hizmet koşullarını ihlal etti ve yorum taleplerine cevap vermediği şeklindeki eleştirilere neden oldu.

TikTok'un gelirlerindeki bu yükseliş, ABD Kongresi'nin dikkatini çekti. Uzun süren müzakerelerin ardından Amerikalı milletvekilleri, belirli şartları karşılamaması durumunda TikTok'u ABD'de kapatmayı öngören bir yasa tasarısını kabul etti. Uzmanlar, TikTok'un kapatılmasının Başkan Joe Biden'ın yeniden seçilme kampanyasına zarar verebileceğini belirtiyor, çünkü Kongre üyeleri uygulamayı kullanan çocuklarından tepki aldı. Önceki Başkan Donald Trump, görevdeyken TikTok'u yasaklama çağrısı yapmış olsa da, geçen ay bu yaklaşımını değiştirerek bir yasağın "Facebook'u daha da güçlendireceğini" belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.