Kırşehir'den hasat için yola çıkan biçerdöverler gelin aracı gibi süslendi!

Kırşehir'den hububat hasadı için hareket edecek olan biçerdöverler için görkemli bir uğurlama programı düzenlendi. Türk bayraklarıyla süslenen biçerdöverler, Kırşehir Ticaret Borsası bahçesinde bir araya geldi.

Kırşehir'den hasat için yola çıkan biçerdöverler gelin aracı gibi süslendi!
Yayınlanma:

Buradan konvoy eşliğinde Kırşehir-Kayseri kara yolu yakınındaki Basın Anıtı önüne kadar ilerleyen biçerdöverler, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar ve davul zurna ekipleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Uğurlama töreninde konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, bu şenlik havasındaki etkinliğin, biçerdöverlerin önemli bir sektörü temsil ettiğini vurguladı. Binden fazla biçerdöverin 30'a yakın ile giderek hasat hizmeti verdiğini belirten Buhara, Kırşehir'in bu alanda önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdöver esnafının tarımın hasada dönüştürülmesinde kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Hasada katılan bir biçerdöver sahibi olan Mehmet Yüksel ise Hatay Kırıkhan'dan başlayarak Kahramanmaraş, Konya, Sivas gibi birçok ile gideceklerini belirterek, sezon boyunca yoğun bir çalışma temposu içinde olacaklarını ifade etti.

Uğurlama töreninde dua eden İl Müftüsü Mustafa Tekin, hasat sezonunun kazasız ve bereketli geçmesi için dualarını sundu.

Ön taraflarında Ahi Evran Veli ile Neşet Ertaş'ın sözlerinin yer aldığı biçerdöverler, davul zurna eşliğinde Kırşehir'den uğurlandı. Bu etkinlik, tarım sektöründe emeği geçenlerin bir araya gelerek dayanışma ve işbirliği ruhunu güçlendirdiği bir örnek teşkil etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.