Türkiye Ziraatçiler Derneği Genel Kurulu yapıldı

Ülkemizin tarım sektöründe faaliyet gösteren önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Ziraatçılar Derneğinin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu bugün Ankara’da yapıldı.

Türkiye Ziraatçiler Derneği Genel Kurulu yapıldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Bakanlar Kurulu Kararı ile ülkemizdeki “Kamu Yararına Çalışan Kurum” hüviyetine sahip birkaç kuruluştan biri olan TZD, yurt çapında 13 şube ve 59 temsilcilik ile yaygın bir ağa sahip. Tarım teknik hizmet sınıfı personeli olan ziraat teknisyeni, teknikeri ve mühendislerinin mesleki teşkilatı olarak TZD, bilimsel ve teknik alt yapısıyla siyaset üstü bir anlayışla ülke tarımı adına onurlu mücadelesini sürdürüyor.

TZD hem teknik, hem de pratik konularda çağdaş yöntemlerle ve çağın getirdiği bilgi ve teknoloji ile sektöre yol gösteriyor. Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, şunları söyledi:

adsiz-tasarim-2024-04-19t164628-311.jpg

"Her ne olursa olsun, mevcut imkan ve şartlar altında birinci vazifelerinin; Türk tarımını korumak, milletin gıda ihtiyacının daima temin etmek ve güvence altına almak olduğuna inanan TZD üyeleri, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, birlik ve beraberlik içinde ülkeye ve tarıma sahip çıkma azmi ve gayreti içinde olduklarını açık şekilde dile getiriyorlar.

Geçen dönemde TZD yönetimi cesurca kararlar alarak; yıllardır kemikleşen sorunları, hukuk ve siyaset ile ilgili ciddi sıkıntıların bulunduğu bir ortamda büyük başarıyla çözmüşlerdir. Yeniden yaratılan imkanlar ile yeni kaynaklar oluşturulmuş, derneğin her geçen gün güçlenerek büyümesi yolunda önemli adımlar atılmaya başlamıştır. Bütün bu uğraşlar sonucu, Derneğin eski genel merkez binasına geri dönülmesi bütün üyeler arasında büyük bir heyecan yaratmış ve geleceğe yönelik beklentileri yükseltmiştir."

Tek listenin sunulduğu seçimde Hüseyin Demirtaş, Hidayet Muslu, Dr. Erhan Ekmen, Veyis Çalıkan, Osman Özyurt, İlker Ağın ve Şükrü Yılmaz yönetim kuruluna seçildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.