Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Düşenler belli oldu

Düşenler belli oldu

Spor Toto Birinci Lig’in 37’inci haftası geride kalırken Süper Lig’e çıkan iki takım geçen hafta belli olurken düşen son üç takım da belli olurken play-off oynayacak son takım 38’inci hafta maçlarının ardından belli olacak.

Ligin 36’ıncı haftasında oynanan maçların ardından MKE Ankaragücü şampiyon olurken ikinci sıradaki Bereket Sigorta Ümraniyespor Süper Lig’e yükselen ilk iki takım olmuştu. Bu hafta oynanan maçlarda Ankaragücü sahasında Boluspor’a 2-1 yenilince son haftaya ikinci sırada girdi.

Spor Toto Birinci Lig’in son haftasında oynanacak maçların ardından play-off eşleşmeleri netleşecek. Lig üçüncüsü ile altıncısı, lig dördüncüsü ile beşincisi play-off yarı finalinde ikişer maç üzerinden karşılaşacak. Bu serilerin galipleri tarafsız sahada Süper Lig için mücadele edecek.

Son hafta öncesinde 61 puanlı Royal Hastanesi Bandırmaspor üçüncü, 59 puanlı İstanbulspor dördüncü, 58 puanlı Büyükşehir Belediye Erzurumspor beşinci ve 54 puanlı Eyüpspor altıncı durumda bulunuyor. Ligi üst sırada bitirecek ekipler eşleşmelerde saha avantajını elde edecek.

Play-off'u garantileyen İstanbulspor ile Royal Hastanesi Bandırmaspor son haftada birbirlerine rakip olacak. Büyükşehir Belediye Erzurumspor Altaş Denizlispor deplasmanında, ligi 6. sırada bitirmesi kesinleşen Eyüpspor da Balıkesirspor deplasmanında puan arayacak.

Öte yandan Spor Toto Birinci Lig’den düşen son üç takımda belli oldu. Haftalar önce düşmesi kesinleşen Balıkesirspor’un ardından Nasadoge Menemenspor, Kocaelispor ve Bursaspor'un ligden düşmesi kesinleşti.

Kaderin cilvesine bakın Süper Lig’de dört büyükler dışında Bursaspor, Süper Lig'de şampiyon olup TFF 2. Lig'e üşen ilk takım olarak tarihe geçti. Bursaspor’un bu durumu gerçekten üzücü.

Bursaspor’un küme düşmesinin ardından yeşil beyazlı taraftarlar takım otobüsü ile şehre dönen futbolcularını protesto edince futbolcular ile taraftarlar arasında istenmeyen gerginlikler yaşandı. Bu da işin bir diğer üzücü tarafı. Şampiyon olmak kadar bir alt lige düşmekte normal olması gerekirsen bizim ülkemizde bu işler protesto ediliyor. Sen nasıl küme düşersin diye. Üzücü ve düşündürücü bir tablo.

Öte yandan Türk futboluna sayısız oyuncu kazandırmış ve dört büyük takımın ayaklarının titreyerek gittiği Kocaelispor Spor Toto Birinci Lig’e çıktığı sene yeniden ikinci lige düşerek yine hayal kırıklığı yaratan takımlardan birisi oldu.

Netice bir sezon daha sona erdi. Düşen takımları geçmiş olsun diyor, Süper Lig’e çıkan takımlara da başarılar diliyor yollarının açık olmasını temenni ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi