YÖK'ten vakıf üniversitelerine inceleme!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde öğretim elemanlarına ödenen maaşların devlet üniversitelerindeki akademik personellere ödenen maaştan daha az olmasıyla ilgili inceleme başlattı.

YÖK'ten vakıf üniversitelerine inceleme!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde öğretim elemanlarına ödenen maaşların devlet üniversitelerindeki emsallerinden az olmasıyla ilgili inceleme başlattı. Bu adım, bir vakıf üniversitesinde çalışan öğretim üyesinin, TBMM'ye kanuna aykırı olarak düşük maaş aldığına dair şikayette bulunması üzerine atıldı.

DETAYLI İNCELEME BAŞLATILDI

Sabah gazetesinin haberine göre, YÖK tarafından yapılan inceleme sonucunda bazı vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına, devlet üniversitelerindeki benzer pozisyonlardaki meslektaşlarına göre daha düşük maaş ödediği tespit edildi. Bu bağlamda, kurum, yasalara aykırı bu durumla ilgili 9 üniversite hakkında detaylı bir inceleme başlattı.

Yapılan inceleme neticesinde, vakıf üniversitelerine öğretim elemanlarının maaşlarının zamanında ve mevzuata uygun olarak ödenmesi konusunda ciddi uyarılarda bulunuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.