Bitcoin'i İsral-İran gerginliği vurdu: Tepetaklak oldu!

Orta Doğu'da tansiyonun yükselmesi, kripto para piyasalarında dalgalanmaya neden olmaya devam ediyor. İsrail-İran gerilimi kripto para piyasasını etkiledi.

Bitcoin'i İsral-İran gerginliği vurdu: Tepetaklak oldu!
Yayınlanma:

Son haberlere göre, İsrail ordusunun İran'a düzenlediği saldırılar, özellikle Bitcoin'in fiyatını etkiledi. Bitcoin, bu gelişmelerin ardından 71 bin dolar seviyesinden 61 bin hatta 60 bin dolar seviyesinin altına gerileyerek sert bir düşüş yaşadı.

KAYIP ARTIYOR

Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin'in fiyatı Asya seansında ABD dolarının yükselmesiyle birlikte yüzde 5,6'dan fazla düşerek 59 bin 961 dolara kadar geriledi. Bugün itibarıyla ise Bitcoin, 62 bin 59 dolardan işlem görüyor ve haftalık değer kaybı yaklaşık yüzde 13'e ulaştı.

Bitcoin'in 14 Mart'ta tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından yaşanan düşüş, yaklaşık 40 gündür devam ediyor ve düşüş oranı yüzde 15'i aşmış durumda.

Diğer yandan, piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'un fiyatı da bu dalgalanmadan etkilendi ve 3 bin doların altına indi. Ethereum, TSİ 08.30 itibarıyla 2 bin 997 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.