Dolar borcu olan ve dolar yatırımcısını şok eden açıklama geldi

İsrail ve İran arasındaki gerilim tüm dünyanın yakından takip ettiği gelişme olarak sıcaklığını korurken; bu durumun doları nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Ünlü Ekonomist Devrim Akyıl, dolar kuru ile ilgili korkutan tahmini açıkladı.

Dolar borcu olan ve dolar yatırımcısını şok eden açıklama geldi
Yayınlanma:

Türkiye seçim sürecini geride bırakırken, Orta Doğu'da yaşanan gerilim ise ekonomik tedirginliği arttırdı. Yaşanan gelişmeler dolar ve euro'da kademeli yükselişin sürmesine neden oluyor.

İstanbul serbest piyasada 32,5197 liradan alınan dolar, 32,5357 liradan satılıyor. 34,5231 liradan alınan euro ise 34,5685 liradan satıcı buluyor.

Yatırımcılar Orta Doğu'da İsrail ile İran arasındaki gerginliği izlemeye devam ederken, bu sürecin dolar ve euro üzerindeki etkisinin ne olacağı da merak ediliyor.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN KRİTİK TAHMİN

Ekonomist Devrim Akyıl, katıldığı YouTube programında 2000 yılındaki IMF programını hatırlatarak "1999-2000’li yıllarda bize bir şeyler dayattılar, onları yapmaya çalışalım derken krize girdik." değerlendirmesinde bulundu.

Akyıl, konuşmasının devamında şu yorumlarda bulundu:

"O zamanla en büyük benzerlik kur çıpalı bir sistem uyguluyorduk. Aynen şu an da yaptığımız gibi dolarında yıl sonu kaç lira olacağı belliydi. Sonra 2001 Şubat Anayasa fırlatma krizi diye uydurulan, aslında IMF programının başarısızlığı ile birçok bankanın batış dönemini gördük. O yüzden bir an önce bazı hamleleri yapmaları gerekiyor. Bu hafta IMF görüşmeleri kilit. Canlanma olmazsa 6 ay sonra tıpkı o programdaki gibi patlarız. 50-60 liralık dolar kuru bizi kurtarmaz, 100 liralık dolar kurunu konuşuruz. O dönemki gibi dolar 3 katına çıkar."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.