İslam Memiş, altın yatırımcısına ne tavsiye etti? İşte o kritik tarih...

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısına önemli tavsiyelerde bulundu. Paniğe sevk edecek açıklamalara karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunan Memiş, yatırımcılar için orta ve uzun vadeli tahminlerini açıkladı.

İslam Memiş, altın yatırımcısına ne tavsiye etti? İşte o kritik tarih...
Yayınlanma:

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yerel seçimlerin ardından döviz piyasasında yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Katıldığı bir televizyon programında altın yatırımcısına tavsiyelerde bulunan Memiş, "Dövizle borçlanmayın!" uyarısında da bulundu.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Haber Global'de katıldığı canlı yayında "Yerel seçimlerden sonra döviz piyasasının yukarı yönlü seyredeceği..." yönünde piyasada dolaşan açıklamaları değerlendirdi.

YURT DIŞI OPERASYONLAR!

31 Mart seçimleri öncesi yurtdışı istihbari faaliyetlerle vatandaşı paniğe sevk edecek açıklamalar yapıldığına dikkati çeken İslam Memiş, kötü niyetli olanların beklentilerinin gerçekleşmediğini hatırlattı.

"Her seçim öncesinde bu tür hamleler yapılıyor." diyen Memiş, "Milletimizi galeyana getirenler yine elleri boş döndü. Dövizdeki dalgalanmayı İran ve İsrail arasındaki jeopolitik gerilime bağlıyoruz. Gerilim azalınca düşüşler gerçekleşmiş oldu." dedi.

altin-doviz.jpg

BORÇLANMA YAPACAKLARA UYARI!

Mevcut ekonomik koşullara göre borçlanma uyarısı yapan İslam Memiş, şunları söyledi:

"Şu andaki ekonomik koşullara baktığımızda veya sıkılaştırma politikasına baktığımız zaman, döviz kurlarındaki düşüşün çok kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Yaz aylarına doğru bu durum değişebilir. Vatandaşlarımızın dövizle borçlanmaması önem arz ediyor, geliri neyse ona göre borçlansınlar."

Ekonomi yönetiminin açıklamalarına da değinene Memiş, "Ekonomi yönetimi enflasyonun düşeceğini sık sık bahsediliyor. Baz etkisi ile düşen bir enflasyonu karşımızda görebiliriz ama önemli olan bunun sofralara yansıması, hane halkının gelirine yansımasıdır." diye konuştu.

doviz.jpg

YATIRIMCIYA TAVSİYELER

Enflasyon düşüşünde "Bir yıl gibi bir süreye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." diyen İslam Memiş, altın yatırımcısına da şu tavsiyelerde bulundu:

"Jeopolitik gerilimler önemli, eğer bu durum tekrar yaşanırsa döviz ve altın tarafında bozulmalar yeniden gündeme gelebilir. Düşük fiyatların kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar için bir fırsat oluştuğunu düşünüyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.