Malulen emekli maaşı ne kadar olacak?

Sosyal medyada en çok aranan konulardan biri de malulen emekli maaşının ne kadar olduğu!.. İşte malulen emekli maaşında son durum!

Malulen emekli maaşı ne kadar olacak?
Yayınlanma:
Güncelleme:

2023 yılı için duyurulan en düşük emekli maaşı, 7.500 TL olarak resmi olarak belirlendi. Ancak, emekli maaşları, her bireyin çalışma geçmişi, prim ödemeleri ve sağlık durumu gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Özellikle malulen emekli olan bireyler için maaşlar, kişisel koşullara göre hesaplanmaktadır.

KANUN TEKLİFİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NDE

Türkiye'de enflasyon rakamları her ay merakla beklenirken, haziran ayı enflasyon verileri sonuçlandı. Haziran ayının enflasyon oranlarına göre, enflasyon bir önceki aya göre %3,92 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına kıyasla ise %38,21'lik büyük bir artış yaşandı. Bu verilere dayanarak, ilk 6 aylık enflasyon oranları belirlendi ve sonuçlar memurlar ve emekliler için önemli oldu.

Haziran ayı enflasyon rakamları, memurların ve SSK/Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarını da etkiledi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri, maaş zamlarının temel belirleyicilerinden biri olarak kabul edilir. Bu çerçevede, yılın ilk yarısında enflasyon oranlarına göre maaş zamları saptandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum