31 Mart yerel seçimlerine hangi siyasi lider ne dedi?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 37,74 oy oranı ile CHP birinci parti olurken AK Parti, 2019 seçimlerine göre kan kaybederek yüzde 35,49 oy aldı. Seçim sonuçlarına ilişkin ilk yorumlar da yine siyasi liderlerden geldi...

31 Mart yerel seçimlerine hangi siyasi lider ne dedi?
Yayınlanma:

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 14 büyükşehir, 21 il belediyesi, 337 ilçe belediyesi, 48 belde belediyesi ve toplamda 420 belediye başkanlığını kazanarak, birinci parti konumuna yükseldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarına ilişkin gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "31 Mart seçimlerinin Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes için olduğu gibi tüm siyasi partiler açısından da bir milat olduğunu, seçim sonuçlarının CHP belediyeciliğinin, halkçı belediyecilik anlayışının benimsendiğini gösterdiğini, seçimleri şehirlerimizi koruyan, güçlendiren, insanlarımıza güven ve huzur veren belediyecilik anlayışının kazandığını da buradan altını çizerek hatırlatmak isterim. Seçim sonuçları bir milattır. Çünkü seçim haritasının da gösterdiği üzere CHP artık her bölgenin, her şehrin, her kesimin ve her vatandaşın partisidir. Artık Akdeniz ve Ege kıyılarında değil Türkiye’nin her köşesinde vardır." diye konuştu.

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Cumhuriyet'in ruhuna ve devrimlerine sahip çıkan bütün vatan evlatlarına selam olsun. Umudu ülkenin dört bir tarafına serpen Cumhuriyet Halk Partisi var olsun. Ülkemizi aydınlıklara götürme yolunda son bir adım kaldı. Ekilen tohumlar fide oldu, fideler çınar olacak… Ağaçlar dikip ormanlara kavuşacağız, rüzgarda dans eden yapraklar gibi, yağmura değeceğiz, bir olup mücadelemizi sürdüreceğiz, hep beraber ülkemizi aydınlığa kavuşturacağız." ifadeleriyle seçim sonucunu kutladı.

Seçim sonuçlarına siyasi liderlerin yorumu ise şu şekilde oldu;

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

- "Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla iletir. 31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır."

- (Seçimi kazanan adaylara yönelik) “Görev sürelerince temsil ettikleri şehrin taleplerini yerine getirmeye gayret edeceklerine inanıyorum. Biz de hükümet olarak milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,

- "Milletimiz yerel seçimler kanalıyla bilhassa sosyal ve ekonomik sıkıntılarını paylaşmış, önümüzdeki sürecin gündem konusunu tayin etmiştir. Egemenlik milletindir, yetki milletindir, siyasi istikrarı ekonomik istikrar ve gelişmişlikle perçinlemek hepimizin ortak sorumluluğudur."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,

- "Yıllardır ekonomide yaşadığımız sıkıntılar ve yanlış politikalar nedeniyle vatandaş 'artık yeter' dedi. Erdoğan'a artık 'zorundasın' dedi. Biz kendisini kaç kere uyardık. Tencere tüm iktidarı sallar. Erdoğan'a yıllardır çağrılar yaptım. Dün akşam AK Parti eriyen oylarıyla yüzleşti. Umarım ki artık millete rağmen siyaset yapılmayacağını öğrenmiştir."

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,

- Bu seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisi’dir, seçilen belediye başkanlarını kutluyorum.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,

- "Kıymetli vatandaşlarımız; seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

- Özellikle tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen bütün seçim bölgelerinde canla başla çalışan başta adaylarımız olmak üzere, mahalle temsilcilerimizden genel merkez birimlerimize varıncaya dek ana kademe teşkilatımıza, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza ve üyelerimize gayretleri için çok teşekkür ediyorum. Özverili bir çalışma ortaya koydular. Allah onlardan razı olsun. Önümüzdeki günlerde seçimin geniş kapsamlı bir değerlendirmesini yapacağız elbette. Bu aşamada seçim neticelerinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, saygılar sunuyorum."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,

- "Partimiz Türkiye genelinde yüzde 8,7 oy oranına ulaşmış bulunmaktadır. Yüzde 100'ün üzerinde bir oy artışı kaydettik. Bu seçimlerin yıldızı olduk.

- Bu seçimler milli görüş gömleğini pazarlamaya kalkanlara rağmen milletin gönlündeki yerinin tertemiz olduğunu ortaya çıkarmıştır."

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,

- "İlk yapacağım değerlendirme ülkemizde yaşanan hayat pahalılığının ve özellikle emeklilerimizin durumlarının seçim sonuçlarına büyük oranda yansıdığıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.