4 günde 2 bin 756 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde gerçekleştirilen ve 4 gün boyunca devam eden "Aranan Şahıslara Yönelik" operasyonlarında, arama kaydı bulunan 2 bin 756 firarinin yakalandığını duyurdu.

4 günde 2 bin 756 firari yakalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çember-17" operasyonlarının sonuçlarını paylaşarak, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Operasyonla ilgili detayları da paylaşan Bakan Yerlikaya, yakalanan şahısların kaç yıldır arandığına dair bilgiler verdi. Buna göre, 0-5 yıldır aranan 2 bin 736 şahıs, 5-10 yıldır aranan 14 şahıs ve 10 yıl ve üzeri aranan 6 şahıs operasyonlar kapsamında yakalandı. Yakalanan şahısların hangi suçlardan arandığına ilişkin de detaylar veren Bakan Yerlikaya, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçlar, terör ve kaçakçılık gibi çeşitli suçlardan toplam 2 bin 756 şahsın adalete teslim edildiğini belirtti.

Operasyonların gerçekleştirilmesinde emeği geçen yetkililere teşekkür eden Bakan Yerlikaya, valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, sahil güvenlik ve operasyonlara katılan polis ve jandarma personellerini tebrik ettiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.