75'lik muhtar 67 yıllık geleneği bozmadı!

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Yenimahalle'de, 67 yıllık bir gelenek devam ediyor. Batur ailesi, tam 67 yıldır bu mahallenin muhtarlığını üstlenmiş durumda.

75'lik muhtar 67 yıllık geleneği bozmadı!
Yayınlanma:

Baba Raif Batur, 35 yıl boyunca muhtarlık görevini sürdürdükten sonra 1992 yılında vefat etti. Ardından ise oğlu Orhan Batur, ara seçimle bu göreve seçilerek 32 yıldır bu görevi başarıyla sürdürüyor.

75'LİK MUHTAR

Orhan Batur, 75 yaşında olmasına rağmen mahalle muhtarlığını yürütmeye devam ediyor. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde tekrar muhtar seçilen Batur, 7 dönem boyunca bu göreve seçilme başarısı gösterdiğini belirtiyor. Kendisinden sonra da Batur ailesinden birisinin bu görevi sürdüreceğini ifade ediyor.

Batur'un bu kadar uzun süreli muhtarlık görevini sürdürmesi oldukça dikkat çekici. Kendisi de bunu belirterek, bu geleneği babadan kalma olarak nitelendiriyor. Kardeşi Kahraman Batur da babadan kalma geleneği kardeşinin başarıyla sürdürdüğünü ifade ediyor ve bu göreve layık bir şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını dile getiriyor.

muhtar2.jpg

MAHALLELİ MEMNUN...

Mahalle sakinlerinden Muhammet Gayretli, Orhan Batur'u tekrar seçildiği için mutlu olduklarını belirterek, bu görevin zaten ona babadan kaldığını ve bundan sonra da hizmetlerin devam edeceğine inandıklarını ifade ediyor.

Bazı mahalle sakinleri de tekrar seçilen Batur'u tebrik ederek başarılar diliyor. Bu uzun soluklu muhtarlık geleneği, Yenimahalle için bir gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.