AK Parti bu şehirlerde haritadan silindi: Adana, Mersin, Van, Nevşehir

31 Mart yerel seçimleri sonrası ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 22 yıldır iktidarda olan AK Parti bazı şehirlerde ilçe yönetimine de dahil değil.

AK Parti bu şehirlerde haritadan silindi: Adana, Mersin, Van, Nevşehir
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

AK Parti, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayarak en çok oy alan parti konusunda da CHP’nin gerisine düştü ve çok sayıda büyükşehir, il ve ilçede yönetimi rakiplerine kaybetti.

AK Parti’nin Büyükşehirde seçimi kazanamadığı Adana ve seçimi Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye bıraktığı Mersin’de ilçeler dahil hiçbir yerde yönetimi kazanamadı.

AK Parti, 2019’da Adana’da Yüreğir, Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerini yönetiyordu. Bu 3 ilçe artık CHP yönetiminde. Mersin’de de hayal kırıklığı yaşayan AK Parti, Aydıncık ve Akdeniz ilçelerinde yönetimi kaybetmiş oldu. Aydıncık’ta yönetim CHP’ye Akdeniz’de DEM Parti’ye geçti.

AK Parti, Rasim Arı’nın İYİ Parti’ye geçerek belediye başkanlığını AK Parti’den alması sonrası Nevşehir’de Kozaklı, Gülşehir, Acıköy, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerini de kaybetti. Nevşehir’de merkez dahil 8 ilçenin 6’sını yöneten AK Parti artık bu şehirde herhangi bir ilçenin yönetiminde değil. Bu ilçelerden 3’ü MHP’ye 2’si CHP’ye geçti.

AK Parti, Van’da da 4 ilçesini DEM Parti’ye kaybetti. Gevas, Bahçesaray, Çatak ve Gürpınar da DEM Parti’ye geçince Van’da 13 ilçenin tamamı ve Büyükşehir DEM Parti’nin elinde.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.