Almanya, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak! İşte Frankfurt gezilecek yerler

Avrupa'nın dört bir yanında futbol tutkusu zirvede! Almanya, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ve futbolseverleri 10 farklı şehirde ağırlayacak. O kentlerden Frankfurt'ta gezilecek yerleri sizin için derledik...

Almanya, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak! İşte Frankfurt gezilecek yerler
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Avrupa'nın en prestijli futbol organizasyonu UEFA EURO 2024, gelecek yaz Almanya'da gerçekleşecek. Türkiye'nin de katılacağı turnuva öncesi, taraftarlarımız maç biletleri ve uçak biletleri konusunda yoğun bir ilgi gösteriyor. Peki, Almanya'nın 10 farklı şehrinde düzenlenecek EURO 2024'e gittiğinizde nereleri keşfetmelisiniz?

Frankfurt, Almanya'nın en büyük beşinci şehri ve Hessen eyaletinin başkenti olarak biliniyor. Zengin bir tarihe ve kültüre sahip olan Frankfurt, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Frankfurt'ta gezilecek yerler…

RÖMER

Römer, Frankfurt'un en eski meydanı olarak karşımıza çıkıyor. Meydanın ortasında bulunan Römerbrunnen (Römer Çeşmesi), şehrin en ikonik simgelerinden biri. Meydanın çevresinde ise, Frankfurt Belediye Binası, Goethe Evi ve Paulskirche gibi önemli yapılar bulunuyor.

romer.jpg

GOETHE EVİ

Alman edebiyatın en önemli isimlerinden biri olan Johann Wolfgang von Goethe'nin doğduğu ve yaşadığı ev olan Goethe Evi, bir müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Müzede, Goethe'nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi edinilebiliyor.

gothe.jpg

PAULSKİRCHE

Frankfurt Parlamentosu olarak da bilinen Paulskirche, 1848 Devriminin merkezi. Neoklasik tarzda inşa edilen bina, günümüzde bir müze olarak ziyarete açık bir şekilde bulunuyor.

paulskirche.jpg

MAİN TOWER

Frankfurt'un en yüksek binası olan Main Tower, 200 metre yüksekliğinde. Binanın 54. katındaki gözlem güvertesinden, şehrin panoramik manzarasını izlemek mümkün.

main-tower.jpg

ZEİL CADDESİ

Frankfurt'un en önemli alışveriş caddelerinden biri olan Zeil Caddesi, dünyaca ünlü markaların mağazalarına ev sahipliği yapıyor.

zeil-caddesi.jpg

PALMENGARTEN

Avrupa'nın en büyük botanik bahçelerinden biri olan Palmengarten, 22 hektarlık bir alana yayılıyor. Bahçede, dünyanın farklı bölgelerine ait bitki türleri bulunuyor.

palmengarten.jpg

STÄDEL MÜZESİ

Avrupa'nın en önemli sanat müzelerinden biri olan Städel Müzesi, 14. yüzyıldan günümüze kadar uzanan bir sanat koleksiyonuna sahip. Müzede, Rembrandt, Rubens, Van Gogh ve Monet gibi sanatçıların eserleri bulunuyor.

stadel-muzesi.jpg

MUSEUM FÜR MODERNE KUNST (MMK)

Modern ve çağdaş sanat eserleri sergileyen Museum für Moderne Kunst (MMK), Frankfurt'un en önemli sanat müzelerinden biri. Müzede, Picasso, Warhol ve Lichtenstein gibi sanatçıların eserleri bulunuyor.

museum-fur-moderne-kunst-mmk.jpg

DEUTSCHES ARCHİTEKTURMUSEUM (DAM)

Alman mimarlık tarihini ve günümüzdeki gelişmeleri sergileyen Deutsches Architekturmuseum (DAM), Frankfurt'un en önemli müzesi olarak biliniyor. Müzede, mimari modeller, çizimler ve fotoğraflar bulunuyor.

deutsches-architekturmuseum-dam.jpg

FRANKFURT ZOO

Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Frankfurt Zoo, 4.500'den fazla hayvana ev sahipliği yapıyor. Hayvanat bahçesinde, Afrika, Asya ve Amerika gibi farklı kıtalardan hayvanlar da bulunuyor.

frankfurt-zoo.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.