Dortmund'da gezilecek yerler nereler?

EURO 2024’te mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımımız, Almanya’da grup maçlarını Dortmund ve Hamburg’da oynayacak. İki kente gidecek taraftarlarımız için gezilecek yerleri derledik…

Dortmund'da gezilecek yerler nereler?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Türkiye'nin EURO 2024 grup maçlarını oynayacağı kentlerden biri de Dortmund. Türk taraftalar, Dortmund'da gezilecek yerleri şimdiden aramaya başladı. Peki Dortmund'da gezilecek yerler nereler?

Dortmund, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan bir şehir. Şehir, Ruhr Bölgesi'nin en büyük ikinci şehri ve önemli bir sanayi ve kültür merkezi olarak biliniyor. Dortmund'da ziyaret edilebilecek birçok tarihi ve turistik yer bulunuyor.

DORTMUND'DA GEZİLECEK EN POPÜLER YERLER

Signal Iduna Park

Signal Iduna Park, Borussia Dortmund futbol takımının stadyumu. Stadyum, dünyanın en büyük futbol stadyumlarından biri ve her yıl milyonlarca taraftar tarafından ziyaret ediliyor.

signal-iduna-park-1.jpg

Alman Futbol Müzesi

Alman Futbol Müzesi, futbol tarihini ve kültürünü anlatan bir müze. Müzede, futbolla ilgili çeşitli sergiler, interaktif etkinlikler ve filmler bulunuyor.

alman-futbol-muzesi.jpg

LWL Endüstri Müzesi Zollern

LWL Endüstri Müzesi Zollern, eski bir kömür madenini müze olarak dönüştüren bir müze. Bu müze, madencilik tarihini ve kültürünü anlatan çeşitli sergilere ev sahipliği yapıyor.

lwl-endustri-muzesi-zollern.jpg

Dortmund Hayvanat Bahçesi

Dortmund Hayvanat Bahçesi, Almanya'nın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Amazon Evi, hayvanat bahçesinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu alanda tropikal iklimi taklit eden bir ortamda yaşayan egzotik bitkiler, kuşlar, balıklar ve diğer canlılar bulunuyor.

dortmund-hayvanat-bahcesi.jpg

Botanik Bahçesi Rombergpark

Botanik Bahçesi Rombergpark, Almanya'nın en büyük botanik bahçelerinden biri olarak ifade ediliyor. Zengin bitki koleksiyonu, peyzaj düzenlemeleri ve tarihî atmosferiyle öne çıkıyor.

botanik-bahcesi-rombergpark.jpg

Florian Kulesi

Florian Kulesi, Dortmund'un endüstriyel geçmişine dair önemli bir yapı. Dortmund'un en yüksek binası ve şehrin panoramik manzarasını gözler önüne seriyor. Kuleye, asansörle veya yürüyerek çıkılabiliyor.

florian-kulesi.jpg

Hohensyburg Kalesi

Hohensyburg Kalesi, Dortmund'un hemen dışında yer alan bir Orta Çağ kalesi olarak biliniyor.

hohensyburg-kalesi.jpg

Reinoldikirche

Reinoldikirche, Dortmund'un en önemli kilisesi.

reinoldikirche-1.jpg

Mahn und Gedenkstatte Steinwache

Mahn und Gedenkstatte Steinwache, Nazi döneminde siyasi mahkumların tutulduğu eski bir polis karakolu olarak karşımıza çıkıyor. Karakol, günümüzde bir anıt ve müze olarak kullanılıyor.

mahn-und-gedenkstatte-steinwache.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.