EURO 2024’e ev sahipliği yapacak Almanya’da gezilecek yerler

Avrupa gelecek yaz futbola doyacak… EURO 2024’e ev sahipliği yapacak olan Almanya 10 ayrı kentte futbolseverleri ağırlayacak. O kentlerden bir de Düsseldorf… İşte Düsseldorf’ta gezilecek yerler…

EURO 2024’e ev sahipliği yapacak Almanya’da gezilecek yerler
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Avrupa kıtasının en büyük futbol organizasyonu UEFA EURO 2024 gelecek yaz Almanya’da düzenlenecek. Türkiye’nin de katılacağı turnuva öncesi taraftarlarımız hem maç biletlerine hem uçak biletlerine yoğun ilgi gösterdi. Peki Almanya’nın 10 ayrı kentinde düzenlenecek EURO 2024’e gittiğinizde nereleri gezeceksiniz…

İşte ev sahibi kentlerden Almanya Düsseldorf’ta gezilecek yerler…

Düsseldorf, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkenti ve en büyük şehri. Ren Nehri kıyısında yer alan şehir, ticaret, finans, kültür ve sanat açısından önemli bir merkez olarak karşımıza çıkıyor.

KÖNİGSALLEE

Düsseldorf'un en ünlü caddesi. Lüks mağazalar, restoranlar ve kafelerle dolu bu cadde de dünyaca ünlü markalara ait mağazaları bulabilir, keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

konigsallee.jpg

RHEİNTURM

Ren Nehri kıyısında yer alan 240 metre yüksekliğinde bir kule. Kulenin tepesinden şehrin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Kulenin ziyaretçilere açık olan iki seyir terası bulunuyor.

rheinturm.jpg

RHEİNUFERPROMENADE

Ren Nehri kıyısında yer alan bir yürüyüş ve bisiklet yolu karşımıza çıkıyor. Şehrin en popüler turistik yerlerinden biri. Yol boyunca, Ren Nehri'nin muhteşem manzarasını seyredebilir, kafe ve restoranlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca, burada yapılacak birçok aktivite de bulunuyor.

rheinuferpromenade.jpg

MEDİENHAFEN

Eski bir endüstri bölgesinin yeniden geliştirilmesiyle oluşturulmuş bir bölge. Modern mimarisiyle dikkat çekiyor. Burada, medya şirketleri, reklam ajansları ve tasarım stüdyoları gibi birçok işletme bulunuyor. Ayrıca, burada birçok restoran, kafe ve barlar da bulunuyor.

medienhafen.jpg

BENRATH SARAYI

18. yüzyılda inşa edilmiş bir saray. Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu Saray, Barok ve Rokoko tarzında inşa edilmiş. Sarayın iç mekanları, muhteşem heykellerle süslenmiş. Ziyaretçilerine seyir zevki veriyor.

benrath-sarayi.jpg

KUNSTSAMMLUNG NORDRHEİN-WESTFALEN

Modern ve çağdaş sanat eserlerine ev sahipliği yapan bir müze olarak karşımıza çıkıyor. Müzede, Picasso, Dalí, Warhol ve Mondrian gibi ünlü sanatçıların eserleri sergileniyor. Müze, modern ve çağdaş sanatın en önemli müzelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

kunstsammlung-nordrhein-westfalen.jpg

NORD PARK

Şehrin en büyük parkı olarak biliniyor. 100 hektarlık bir alana yayılmıştır. Parkta, göletler, çiçek bahçeleri, çocuk oyun alanları ve spor alanları bulunuyor.

nord-park.jpg

Düsseldorf, Noel pazarlarıyla da ön plana çıkıyor. Şehir, her yıl kasım ve aralık aylarında birçok Noel pazarına ev sahipliği yapıyor. Bu pazarlarda, el sanatları ürünleri, yiyecekler ve içecekler satılıyor. Öte yandan burada müzik ve dans gösterileri de yapılıyor.

dusseldorf-noel-pazarlari-1.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.