Ankaralılar Hacı Bayram'a akın etti!

Tatile gidemeyen Ankaralılar Ulus'taki Hacı Bayram Camii ve Türbesine akın etti. Hacı Bayram-ı Veli Türbesi, Ankara dışından gelenlerin yanı sıra turistlerin de en çok ziyaret ettiği yer olma özelliği taşıyor.

Ankaralılar Hacı Bayram'a akın etti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
Ankara tarihine ev sahipliği yapan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi, binlerce yıllık geçmişiyle, ziyaretçilerine manevi bir atmosfer sunmaya devam ediyor. Tatile gitmeyen veya gidemeyen Ankaralılar, ramazanın son gününde adeta Hacı Bayram'a akın etti. Hacı Bayram Camii ve Türbesi, turistlerin de en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi.

Türbenin tarihi önemi, sadece Ankara'nın değil, tüm Türkiye'nin kültürel dokusuna işlenmiş bir miras olarak kabul ediliyor. Hacı Bayram-ı Veli'nin yaşamı boyunca yaptığı iyilikler ve insanlara olan sevgisi, onu unutulmaz kılıyor ve her yıl binlerce kişiyi türbesine çekiyor.

600 YILLIK TARİH

Augustus Tapınağı'nın yanında bulunan Hacı Bayram Camii, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1427 yılında inşa edilmiş. Yapımı yaklaşık 1 yıl süren cami Mimari açıdan, on yedinci yüzyıl camilerinin özelliklerini taşıyor.

NASIL GİDİLİR?

Hacı Bayram Camii, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunuyor. Camiye özel araçlarla veya şehir içindeki otobüs duraklarından direkt olarak ulaşım sağlanabilir.

Ankara'nın simgesi haline gelen Hacı Bayram-ı Veli Türbesi, her geçen gün ziyaretçi alarak, manevi huzur için akla ilk gelen yerler arasında yer alıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.