Babasından kalan bayram geleneğini sürdürüyor

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Karapınar köyünde, bayram geleneği yıllardır sürdürülüyor. Bu özel geleneğin mimarı Mustafa Şimşek'in vefatının ardından, oğlu Ahmet Şimşek tarafından devam ettiriliyor.

Babasından kalan bayram geleneğini sürdürüyor
Yayınlanma:

Karapınar köyünde, yaklaşık 13 yıl önce Mustafa Şimşek tarafından başlatılan bayram harçlığı dağıtma geleneği, köy halkı ve yaklaşık 150 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen bir programla yaşatılıyor. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlıyor. Ardından dualar eşliğinde devam eden etkinlik, çocukların mutluluğunu ifade ettikleri anlara sahne oluyor.

Karapınar Köy Muhtarı Mustafa Kobat, konuşmasında, Kurban Bayramı'nın dini önemine vurgu yaparak, bu özel günlerde paylaşma ve yardımlaşma duygularının yoğun yaşandığını belirtiyor. Gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekiyor ve bu geleneği 13 yıldır sürdürdüklerini vurguluyor.

Mustafa Şimşek'in oğlu Ahmet Şimşek ise, babasının hatırasını yaşatmak ve geleneği sürdürmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ediyor. Çocuklara bayram harçlıklarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ahmet Şimşek, bu geleneği ömrü boyunca devam ettirmeyi amaçladıklarını söylüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.