Bakan Bolat ihracat verilerini açıkladı: Gerileme ve rekor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılı Mart ayı ihracat rakamlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Bolat, ihracatın geçen yıla oranla gerilediğini ifade etti.

Bakan Bolat ihracat verilerini açıkladı: Gerileme ve rekor!
Yayınlanma:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılı Mart ayı ihracat rakamlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Bolat'ın yaptığı açıklamaya göre, Mart ayında Türkiye'nin ihracatı 22 milyar 578 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ayrıca, dış ticaret açığının ise 7,5 milyar dolar olduğu belirtildi.

GERİLEME VAR

Açıklamada, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracatta yüzde 4,1'lik bir gerileme yaşandığına dikkat çekildi. Ancak, bu rakamın tarihsel olarak en yüksek 3. mart ayı ihracat değeri olduğu vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, mart ayında ihracatta yaşanan gerilemenin takvim nedeniyle olduğu belirtildi. Özellikle 2024 yılı Mart ayında 5 defa cumartesi ve pazar günlerinin tatil olmasının ihracatı etkilediği ifade edildi.

İthalat rakamlarına da değinilen açıklamada, bir önceki yılın aynı dönemine göre ithalatın yüzde 5,7 azalarak 30 milyar 95 milyon dolar seviyesine gerilediği bildirildi. Ancak, geçen yılın Mart ayında tarihsel olarak en yüksek aylık ithalat rakamının elde edildiği ve bu durumun 2023 Şubat ayında yaşanan depremin etkisiyle gerçekleştiği hatırlatıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.